Tři mladíci, kteří šikanovali učitelku na škole Na Třebešíně, půjdou před soud

Státní zástupkyně obžalovala ve věci šikany učitelky pražské Střední školy Na Třebešíně tři nezletilé mladíky. Obžalováni jsou z výtržnictví a omezování osobní svobody a hrozí jim rok vězení. Případem se nyní bude zabývat Obvodní soud pro Prahu 4. Hlavní líčení ještě nebylo nařízeno. Informovala o tom dnes Česká televize.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Střední průmyslová škola Na Třebešíně

Střední průmyslová škola Na Třebešíně | Foto: Filip Jandourek

Pětapadesátiletá angličtinářka, kterou zřejmě tři žáci trápili delší dobu, letos v únoru zemřela. Podle policie její úmrtí nezavinila cizí osoba.

Na případ šikany učitelky upozornilo začátkem roku video, které studenti natočili na mobil. Na záznamu je vidět, jak studenti na učitelku křičí, v náznacích ji inzultují a jejich další nestandardní chování.

Škola původně žáky potrestala podmínečným vyloučením a trojkou z chování, později však dva z mladíků vyloučila. Třetímu ponechala podmíněný trest.

Případem se zabývala i Česká školní inspekce. Podle jejích šetření vedení školy při řešení šikany selhalo a porušilo školský zákon. Ředitele po incidentu magistrát odvolal a vypsal konkurz na nové vedení. V červnu se novým ředitelem stal školní inspektor Luboš Bauer.

Později podal magistrát trestní oznámení na neznámého pachatele, který se podle něj mohl dopustit trestného činu tím, že „zanedbal své povinnosti v souvislosti s šikanou pedagogického pracovníka a že neoznámil magistrátu, že na škole dochází k takto závažným incidentům.“

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme