U nákupního centra v Houstonu útočil právník, zranil 9 lidí. Policie ho zastřelila

Střelec u nákupního střediska v americkém Houstonu zranil nejméně devět lidí. Informuje o tom agentura AP. Útočníka, který byl povoláním právník, policisté zneškodnili zhruba čtvrt hodiny po vypuknutí střelby. Na místě zasahovalo několik sanitek i pyrotechnici. Podle FBI událost nemá spojitost s terorismem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník zastřelil v Baton Rouge nejméně tři policisty

Útočník zastřelil v Baton Rouge nejméně tři policisty | Zdroj: Reuters

Podle houstonské policie byl útočník, který střílel v pondělí ráno v jihozápadním Houstonu, zneškodněn. Jeho smrt potvrdila šéfka tamní policie Martha Montalvo.

Reportérům CNN řekla, že muž byl právník žijící nedaleko nákupního střediska. V posledních dnech měl údajně problémy ve firmě, kde pracoval.

Podle Montalvové bylo zraněno celkem devět lidí. Tři ranění byli ošetřeni na místě a šest lidí bylo převezeno do nemocnice. Jeden člověk je v kritickém a jeden ve vážném stavu.

Podle svědků útočník střílel na auta, která projížděla kolem nákupního centra. Policisté později našli několik vozidel s prostřelenými okénky i karoseriemi. Všichni ranění byli zasaženi uvnitř vlastního vozu.

Starosta Houstonu Sylvester Turner, který je v současnosti na Kubě, řekl pro agenturu Reuters, že motivací činu se zdá být špatný vztah mezi právníkem a jeho firmou.

Úřady hned ráno varovaly obyvatele města, aby se vyhnuli okolí nákupního centra, nedaleko nějž ke střelbě došlo.

O střelbě, útočníkovi či jeho motivu zatím nezveřejnily více informací. Policie má situaci na místě pod kontrolou a nic nenasvědčuje tomu, že měl útočník komplice.

Pyrotechnici po útoku prohledávali také auto útočníka. V černém Porsche našli několik dalších zbraní.

K útoku v Houstonu došlo jen pár dní poté, co při střelbě v nákupním centru ve Washingtonu zemřelo pět lidí. 17. září zase 20letý muž pobodal deset lidí v nákupním centru v Minnesotě. Na místě ho zastřelil policista mimo službu.

dp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme