Trenér Anglie Allardyce po 67 dnech skončil ve funkci. Osudným se mu stal skandál s pravidly

Fotbalový kouč Sam Allardyce skončil na lavičce anglické reprezentace poté, co napomáhal obejít pravidla Anglické fotbalové asociace. Allardyce opouští reprezentační tým po pouhých dvou měsících od nástupu do funkce. Jako první o tom informovala televize Sky Sports, následně to potvrdili představitelé anglického fotbalu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sam Allardyce byl jmenován koučem anglického národního týmu teprve v červenci

Sam Allardyce byl jmenován koučem anglického národního týmu teprve v červenci | Zdroj: Reuters

Sama Allardyceho do problémů dostalo video britského deníku The Telegraph, na kterém fiktivním obchodníkům slibuje, že jim za finanční obnos v hodnotě 400 tisíc liber (asi 12,4 milionů korun) poradí, jak obejít přestupová pravidla Anglické fotbalové asociace.

Později však vyšlo najevo, že se nejednalo o asijské obchodníky, ale reportéry deníku The Telegraph, kteří následně video zveřejnili.

V Anglii počínání lodivoda národní reprezentace vyvolalo velký skandál, který bývalý manažer několika klubů Premier League nakonec neustál a přišel o prestižní angažmá.

Sam Allardyce se anglické reprezentace ujal před dvěma měsíci, když nahradil na mistrovství Evropy neúspěšného Roye Hodgsona. Tým nakonec vedl v jediném soutěžním utkání, ve kterém Angličané v rámci kvalifikace na mistrovství světa porazili Slovensko na jeho hřišti v poměru 1:0.

Anglická fotbalová asociace v tiskovém prohlášení uvedla, že jednaní Allardyceho nebylo slučitelné s pozicí trenéra národního týmu. Přesto přiznala, že rozhodnutí o ukončení spolupráce nebylo snadné a popřála kouči hodně štěstí do budoucna.

Allardyceho nástupcem se pro nadcházející čtyři zápasy stane bývalý reprezentant Gareth Southgate. Nový stálý kouč bude oznámen později.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme