První finále Světového poháru bouřlivou atmosféru nenabídlo. Podíl na tom měl i výkon domácích

Kanadští hokejisté splnili to, co měli. Vyhráli první finále Světového poháru, Tým Evropy porazili 3:1, ale to je prakticky všechno. Zápas v Torontu však i přes svou důležitost trochu zklamal. A to jak samotným hokejem, tak atmosférou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanada na úvod finále SP porazila Výběr Evropy

Kanada na úvod finále SP porazila Výběr Evropy | Zdroj: Reuters

Kde jinde byste chtěli vyprodat halu na hokej než v Kanadě, na Světovém poháru, při finále, které hrají právě domácí. Země pyšná na to, že hokej je její. Jenomže v Air Canada Centre byly stovky volných sedaček.

„Je to pravda, ale nemůžu říct, že bychom si toho nějak všímali. To je spíš věc fanoušků. Nebylo úplně plno. Na ledě je nám to ale jedno. Nehrajeme jen pro ty na stadionu, ale pro celou zemi,“ snaží se omluvit neobsazená místa kanadský útočník a střelec rozdílové branky Steven Stamkos.

Přehrát

00:00 / 00:00

Myslím, že jsme hráli docela dobrý hokej, prohlásil po prvním finálovém duelu SP gólman Výběru Evropy Jaroslav Halák

Těch pár stovek už by atmosféru stejně moc nevytrhlo, ono to totiž souvisí i s předváděnou hrou. Kanaďané prostě nepředvedli svůj top výkon, ale i tak se prokousali k výhře.

„To musím potvrdit, nebylo to tentokrát ono. S pukem na holi jsme byli takoví nejistí, nedbalí. Trvalo nám dlouho, než jsme se rozmysleli, co uděláme. V útočném pásmu jsme se nedokázali tak dobře udržet,“ prohlásil po zápase Sidney Crosby.

Týmu kanadského kapitána Crosbyho to Výběr Evropy dokázal zkomplikovat, dlouho to bylo jen o gól, ani tak neměl důležitý zápas potřebný náboj. Prostě to dopadlo tak, jak se čekalo, ale nic navíc.

Kanada na úvod finálové série Světového poháru porazila Výběr Evropy 3:1

Číst článek

„Myslím, že jsme dnes hráli celkem dobrý hokej. Bylo by to o ale něčem jiném, kdyby se nám podařilo vyrovnat. Mohl to být úplně jiný zápas,“ říká slovenský brankář Jaroslav Halák.

Kanada vede ve finále Světového poháru nad Výběrem Evropy 1:0 na zápasy a titul může slavit v noci ze čtvrtka na pátek.

František Kuna, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme