V americké škole postřelil dva chlapce a učitelku. Předtím 14letý útočník zabil vlastního otce

Čtrnáctiletý chlapec, který ve středu v základní škole v Jižní Karolíně postřelil tři lidi, podle policie ještě předtím zastřelil vlastního otce. Informovala o tom agentura AP. Podle ní vyšetřovatelé nevidí u činu spojitost s terorismem ani rasistický podtext.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Před střelbou na základní škole v Townhillu útočník podle policie zabil svého otce

Před střelbou na základní škole v Townhillu útočník podle policie zabil svého otce | Zdroj: Reuters

Sedmačtyřicetiletého otce střílejícího chlapce našli policisté mrtvého doma.

Při vyšetřování vycházejí z toho, že muž byl střelcovou první obětí, než se útočník vydal do školy. Není jasné, zda použitá zbraň patřila zastřelenému muži.

Ve škole ve městě Townville střelil útočník dva šestileté chlapce do nohy a jednu učitelku do ramene. Náctiletého střelce posléze zastavil dobrovolný hasič. Jedno z postřelených dětí je v kritickém stavu, druhé dítě a učitelka podle lékařů nebyly zraněny vážně, ale přesto zůstávají v nemocnici.

Policisté střelce zadrželi a podle nich už ve škole nehrozí žádné nebezpečí. Motiv činu zatím vyšetřovatelé neznají, podle nich ale nejsou žádné důkazy, které by naznačovaly spojitost incidentu s terorismem nebo s rasově motivovaným násilím. Nyní zjišťují, zda existuje jakákoliv spojitost mezi střelcem a obětmi.

Útočníka policisté ve středu také vyslýchali, neuveřejnili však zatím žádné bližší informace. Podle úřadů byl chlapec vzděláván doma. Po útoku na otce zavolal své babičce, která mrtvého v domě našla.

„Nedokázala dát dohromady, co říkal, protože brečel a byl rozrušený. Proto šli do domu, kde našla svého syna a zavolala 911,“ řekl na tiskové konferenci koroner Greg Shore.

V posledních letech se střílelo na několika amerických školách, pachatelem byl většinou duševně narušený jedinec.

Podobné násilí vždy oživí diskusi o podmínkám držení zbraní v USA, kde ústava dává občanům právo vlastnit zbraň na svou obranu.

ČTK, dp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme