Loni bral zlato v Praze, v noci může Crosby přidat další velký úspěch. Světový pohár je blízko

Kdyby si kanadští hokejisté ukazovali v šatně zlatou medaili z loňského světového šampionátu v Praze, dali by dohromady na Světovém poháru celou pětku. A právě české mistrovství pomohlo aktuálně nejlepšímu hokejistovi světa Sidneymu Crosbymu, jenž letos do svých úspěchů přidal i druhý Stanley Cup.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jako lev. Kanadský hokejista Sidney Crosby číhá na triumf na Světovém poháru

Jako lev. Kanadský hokejista Sidney Crosby číhá na triumf na Světovém poháru | Zdroj: Reuters

Sidney Crosby musí v posledních letech často řešit, kam bude ukládat medaile, trofeje a poháry.

Po zlatu z olympijských her v Soči v roce 2014 ale zakončil s Pittsburghem dvě sezony NHL brzy. I proto mohl odjet na šampionát do Prahy spravit si chuť.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na světovém šampionátu v Praze se podle Sidneyho Crosbyho sešla skvělá parta, díky níž si vylepšil pocity z klubové sezony

„Je to vždycky velká frustrace na konci ročníku, když vypadnete z play-off NHL a pak máte nabrat morální síly na velký turnaj. Potkala se tam skvělá parta a samozřejmě to hodně změní a vylepší pocity z klubové sezony. Byla to velká zkušenost i s ohledem na to, že jsem hrál zase s jinými hráči,“ zavzpomínal Crosby na mistrovství světa v Praze.

Kanaďané ho loni suverénně vyhráli. V letošním roce Crosby na šampionát nemohl, měl totiž jinou povinnost – vyhrát Stanley Cup. Pražský šampionát mohl být tak trochu odrazovým můstkem i pro Ryana O‘Reillyho.

„To bylo velké. Moje první zápasy za Kanadu s tak skvělými hráči a hned zlatá medaile. Vlastně moje úplně první medaile mezi dospělými. Užili jsme si i Prahu, skvělé hokejové město. Bylo to nezapomenutelné,“ přiznal O’Reilly.

Útočník Buffala i Crosby si v šatně Kanady mohou zavzpomínat na zlato z Prahy i s dalšími – Brentem Burnsem, Mattem Duchenem, Claudem Girouxem. Ale jednoznačně to přebije očekávané vítězství doma na Světovém poháru.

Kanadě k tomu stačí v noci na pátek porazit Výběr Evropy. Ve finálové sérii vede 1:0 na zápasy.

František Kuna, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme