Ukrývali se v ní atentátníci, kteří útočili na Charlie Hebdo. Tiskárnu nedaleko Paříže teď znovu otevřeli

Nedaleko Paříže znovu otevřeli tiskárnu částečně zničenou během obléhání úkrytu atentátníků, kteří loni v lednu zaútočili na redakci Charlie Hebdo. Slavnostního otevření se zúčastnil i prezident Francois Hollande. Ocenil přitom postoj majitele tiskárny, který se navzdory tomu, co se stalo, rozhodl na místě zůstat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michele Catalano při otevření své tiskárny 20 měsíců po útoku

Michele Catalano při otevření své tiskárny 20 měsíců po útoku | Zdroj: Reuters

Tiskárna byla po konfrontaci mezi atentátníky a zvláštními policejními jednotkami zcela zničená. Bratři Kouachiovi se v ní opevnili a tiskárna byla obléhána policejními jednotkami, které ji doslova rozstřílely.

Majitel Michel Catalano, který byl rukojmím, měl po události velké trauma a rozhodoval se, jestli region neopustí. Nakonec se ale rozhodl tiskárnu obnovit a po 20 měsících ji znovu otevřel.

Na událost ale stále vzpomíná a jak sám říká, probouzí se i ve dvě hodiny v noci a pak už nemůže spát.

Michel Catalano bude zároveň oceněn rytířským řádem ze strany prezidenta Hollanda. Dokázal překonat trauma, zvednout se a znovu žít svůj život. To právě při otevření tiskárny prezident Hollande ocenil.

Redakce Charlie Hebdo je v současnosti na neznámém místě. Její umístění znají jen redaktoři a jejich blízcí. Není totiž vyloučeno, že by se redakce mohla stát opět terčem teroristického útoku. Proto je nyní v ústraní a její adresa není veřejnosti známa.

Otevření tiskárny se zúčastnil také francouzský prezident Hollande. Na její zeď napsal vzkaz | Foto: Reuters

Jan Šmíd Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme