Vnitro a Policejní prezidium má Zavřeno. Anticenu dostaly za zatajování informací k reorganizaci policie

Ministerstvo vnitra a Policejní prezidium získaly anticenu za špatné informování veřejnosti v kauze reorganizace policie. V soutěži Otevřeno × Zavřeno o tom rozhodla veřejnost i odborná porota. Hlasujícím se dál nelíbilo například zamlčování údajů o porodech v českých porodnicích nebo odmítání ČEZu poskytovat informace.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vyhlašování hlavní ceny v soutěži o otevřenosti veřejně činných osob, úřadů a institucí

Vyhlašování hlavní ceny v soutěži o otevřenosti veřejně činných osob, úřadů a institucí | Foto: Nadační fond proti korupci

Policejní prezidium a ministerstvo vnitra do soutěže nominoval Nadační fond proti korupci za to, jak chaoticky informovaly o reorganizaci policie.

„Tato nominace se netýká toho, jestli je reforma taková či maková, ale týká se otázky komunikace a kolem toho prostě dlouho panoval velký zmatek,“ říká za pořadatele Oldřich Kužílek.

Zisk anticeny Zavřeno zatím okomentovalo pouze Ministerstvo vnitra. „Udělení této kvazi ceny ze strany několika aktivistů nelze vnímat jinak než jako pokračování kampaně proti reorganizaci policie. Opravdu jsme nezvládli čelit této cílené kampani rozpoutané jedním z největších vydavatelství, navíc vlastněným aktivním politikem. Anticena za mediální prasárnu roku dosud není bohužel udělována,“ uvedlo ministerstvo v prohlášení. Oba úřady se rozhodly cenu při čtvrtečním vyhlášení výsledků v Praze nepřevzít.

Cenu za otevřenost při informování a zapojení lidí do rozhodování získalo město Děčín. Porota u něj pozitivně ocenila především přístup k plánování dálničního převaděče.

Soutěž Otevřeno × Zavřeno každoročně pořádá nevládní organizace Otevřená společnost. Do letošního ročníku bylo zasláno rekordních 162 nominací.

Martin Karlík, Kristina Roháčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme