Záchranáři trénovali zásah u pádu letadla v Brdech. Kvůli silnému větru nepoužili drony

Příbramské záchranné složky si ve čtvrtek vyzkoušeli zásah při simulované nehodě letadla v neodminované části Chráněné krajinné oblasti Brdy. Původně jim měl při záchraně posádky pomáhat dron, kvůli silnému větru ale nakonec nevzlétl. Policisté hodnotí cvičení jako vydařené.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cvičení záchranářů v Brdech

Cvičení záchranářů v Brdech | Foto: Pavla Firbacherová

Malé dopravní letadlo směřovalo z Prahy do Mnichova. Nad chráněnou oblastí se částečně rozlomilo ve vzduchu a jeho části dopadly do zatím neodminovaného území u bývalé letecké střelnice Houpák.

Scénář akce počítal s jedním mrtvým, třemi zraněnými a jedním člověkem v šoku. K těm se ale záchranáři mohli dostat až poté, co pyrotechnik podle připraveného plánu vyčistil dopadovou plochu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Cvičení záchranných složek na místě sledovala reportérka Pavla Firbacherová

Na místo jako první přijeli na čtyřkolkách policisté z obvodního oddělení Příbram-venkov, kteří prostor vizuálně ohledali. Následovala je čtyři hasičská auta a vrtulník, z něhož se na místo dopadu slanil pyrotechnik zásahové jednotky.

Podle šéfa středočeské policie Václava Kučery narazili policisté při cvičení na několik problémů. „Jsme na rozhraní Středočeského a Plzeňského kraje, docházelo proto k překrývání se signálem a podobně, takže to bude i v závěrech našeho cvičení. Zpočátku jsme měli také trochu problém se spojením,“ říká Kučera a dodává, že jsou jinak s výsledky cvičení spokojení.

Pavla Firbacherová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme