Světový pohár je na vyšší úrovni než olympijské hry, říká Chára

Na příštích olympijských hrách možná nebudou hráči z NHL, a tak by nálepka nejlepšího hokejového turnaje světa měla patřit jen Světovému poháru. A když není jasné, kdy přesně se ten další bude konat, je před fanoušky na dlouhou dobu poslední utkání s tak kvalitním mezinárodním obsazením.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Torontu se Zdeno Chára utkává s nejlepšími hokejisty světa, navíc na začátku sezony, kdy jsou všichni zdraví

V Torontu se Zdeno Chára utkává s nejlepšími hokejisty světa, navíc na začátku sezony, kdy jsou všichni zdraví | Zdroj: Reuters

„Nejsou to olympijské hry, ale je to na stejné, možná i na vyšší úrovni. Během sezony může hodně hráčů vypadnout. Buď kvůli zranění, nebo jim kluby nedovolí reprezentovat,“ říká Zdeno Chára.

Slovák hraje Světový pohár podruhé, třikrát reprezentoval Slovensko na olympijských hrách. Teď v Torontu usiluje o finálovou senzaci proti Kanadě v dresu Týmu Evropy. Na turnaji, který poprvé hostí jediné město, a i díky termínu jsou na něm vlastně všichni.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zdeno Chára a František Kuna se pokusili porovnat Světový pohár a olympijské hry

„V tomto bodě sezony jsou všichni zdraví a každý tým má maximum hráčů, které může mít na soupisce. Je to nejlépe obsazený turnaj, který jsem mohl zažít,“ popisuje Chára možná úskalí olympijských her, které jsou na začátku kalendářního roku a NHL kvůli nim přeruší soutěž.

Tedy prozatím přerušovala od Nagana 98, teď je budoucnost nejistá. Kanadský útočník Corey Perry moc nevěděl, jak vysvětlit, proč, na rozdíl od OH ve Vancouveru 2010, kdy hokejisté celou Kanadu pobláznili a zlato strašně chtěli, je to dnes vlažnější.

Loni bral zlato v Praze, v noci může Crosby přidat další velký úspěch. Světový pohár je blízko

Číst článek

„Na to je těžké odpovědět. U nás v šatně se bavíme jen o vítězství a nerozlišujeme, co je to za turnaj. To srovnání Světového poháru s olympijskými hrami je strašně těžké. Ano, tam i tam jsou ti nejlepší hokejisté, ale i přesto nemůžete tyhle dva turnaje dát vedle sebe,“ říká Kanaďan.

Je pro něj zřejmě těžké přiznat, že kolem Světového poháru v Torontu není v kolébce hokeje takový ruch jako kolem tehdejších Her. Až na olympiády přestane NHL hráče pouštět, převezme Světový pohár definitivně roli hokejového top turnaje. Na tom letošním Kanada ve finále vede nad Výběrem Evropy 1:0 a v noci na zítřek může být rozhodnuto.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme