Italský premiér kritizoval brexit. Britové se podle Renziho rozhodli v unijním referendu špatně

Italský premiér Matteo Renzi nepochybuje o tom, že Británie skutečně opustí Evropskou unii. V rozhovoru pro BBC zároveň řekl, že si londýnská vláda rozhodně nevyjedná víc práv pro britské občany. Rozhodnutí britských voličů označil italský premiér za chybu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ovšem Současný ministerský předseda Itálie, mladý a energický Matteo Renzi, chce do dějin vstoupit jako reformátor

Ovšem Současný ministerský předseda Itálie, mladý a energický Matteo Renzi, chce do dějin vstoupit jako reformátor | Foto: European Parliament

Bývalý britský premiér David Cameron použil podle Mattea Renziho unijní referendum k vyřešení vnitřních problémů v Konzervativní straně. To se podle něj u zahraničně-politického tématu nesmí nikdy stát.

Italský premiér pro BBC nicméně potvrdil, že se výsledek hlasování musí respektovat. Jinak by se podle něj vyslal veřejnosti vzkaz, že demokracie není pro evropský kontinent přínosem.

Renzi nicméně otevřeně prohlásil, že se britští voliči rozhodli špatně. Odchod Spojeného království z Unie by se podle italského premiéra měl dojednat co možná nejdříve, ale půjde prý o velmi složitý proces.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme