Plzeň veze z Vídně bod. Austria střílela góly pouze z ofsajdu

Čeští mistři z Viktorie Plzeň uhráli v letošním ročníku Evropské ligy druhou remízu. Ve vídeňském Prátru ani domácí Austria, ani tým trenéra Romana Pivarníka gól nevstřelili a obě mužstva si ze zápasu odnesla po bodu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápas Austrie Vídeň s Plzní skončil bez branek

Zápas Austrie Vídeň s Plzní skončil bez branek | Zdroj: Reuters

Po celých 90 minut na stadionu Ernsta Happela dominovaly obrany. Tu bílou, plzeňskou, téměř bezchybně dirigoval Roman Hubník. Když se Viktoria dostala do útoku, končila její snaha často ještě před pokutovým územím.

Přesto se hráči v modrém dvakrát radovali. Ve 20. minuty po centru do šestnáctky hlavičkoval Olarenwaju Kayode. Nigerijcovu radost ale pokazil zvednutý praporek pomezního rozhodčího.

Stejná situace se opakovala půl hodiny před koncem, i tentokrát šlo o velmi těsnou situaci, kterou rozhodčí vyhodnotili ve prospěch českého týmu.

Největší šanci Plzně měl Lukáš Hejda. Po Zemanově rohovém hlavičkoval pouze do míst, kam se stihl přesunout gólman Almer. Šlo o jedinou střelu čeksého mistra na branku v celém zápase.

Sparta porazila Inter Milán 3:1. Liberec prohrál v Evropské lize s PAOKem

Číst článek

Když Viktoria ustála domácí standardní situace v závěru, ubránila si bod za remízu 0:0. V tabulce tak má dva.

Ve druhém zápase skupiny E fotbalisté AS Řím rozdrtili Astru Giurgiu 4:0 a dostali se na do čela skupiny.

Právě Astra Giurgiu bude příštím soupeřem Viktorie Plzeň. Český a rumunský mistr se utkají na západě Čech ve čtvrtek 20. října.

Utkání 2. kola skupiny E fotbalové Evropské ligy:
Austria Vídeň - Viktoria Plzeň 0:0 (0:0)
Rozhodčí: Beaton - Chambers, Potter - Clancy, Robertson (všichni Skot.) ŽK: Filipovic, Serberst - Limberský, Matějů, Hejda, Kace, Krmenčík.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme