Kulhavý si v seriálu Kolo pro život zazávodí s dětmi. Přeje si, aby si z cyklistiky něco odnesly do života

Žádného jiného závodu se v Čechách a na Moravě nezúčastní tolik cyklistů jako seriálu Kolo pro život. Populární podnik končí v sobotu v Novém Městě na Moravě a velmi zvučného soupeře budou mít mezi sebou ti nejmladší sportovci na horských kolech. Společně s dětmi na start vyrazí olympijský vítěz z Londýna a stříbrný z letošních her v Riu Jaroslav Kulhavý.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklista Jaroslav Kulhavy v Riu získal stříbrnou medaili v disciplíně Cross country. Ta mu vynese 875 tisíc korun..JPG

Cyklista Jaroslav Kulhavy v Riu získal stříbrnou medaili v disciplíně Cross country. Ta mu vynese 875 tisíc korun..JPG | Zdroj: Reuters

Úspěšný biker měl mladým cyklistům původně dělat předjezdce, ale nakonec jim bude rivalem. Jaroslav Kulhavý totiž nastoupí na startovní rošt všech kategorií pro malé cyklisty.

„Děti se naučí respektu k druhým dětem a ponesou si to i do života. Není to vyloženě o sportu, že by tady jezdili na kole, ale je to taková škola života. A hlavně je praktikovaná hrou, takže se děti baví,“ těší Kulhavého.

Přehrát

00:00 / 00:00

Biker Jaroslav Kulhavý se na závod s dětmi těší. Malí cyklisti se prý naučí respektu a odnesou si něco do života

Zmíněnou školou života si v posledních letech prošel i on sám Kulhavý. V období mezi olympijským triumfem v Londýně a druhým místem na letošních hrách v Riu ho více než soupeři trápilo vlastní zdraví. Vypořádat se musel se zlomenou kolenní čéškou a také operací zlomeného zápěstí.

„Od Londýna přibyla spousta zkušeností. Věk nezastavím, věk jde samozřejmě proti mně, ale loni jsem vyhrál dva světové poháry, takže se pořád dokážu připravit. Z každého problému se dokážu vymotat. Má to pro mě cenu i do osobního života,“ přiznává Kulhavý.

Jednatřicetiletý biker na své problémy vyzrál. Malí cyklisté, kteří by chtěli vyzrát na olympijského šampiona nebo si prostě jen užít společného závodu s ním, mají ideální příležitost v sobotu dopoledne na tratích u Vysočina Areny. Pojede se poslední díl seriálu Kolo pro život.

Marek Augustin, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme