Návštěvu papeže Františka v Gruzii provází nízký zájem i protesty pravoslavných křesťanů

Na mši, kterou sloužil papež František na fotbalovém stadionu v Tbilisi, přišlo jen asi tři tisíce lidí. I druhý den návštěvy provází protesty. Před stadionem proti papeži protestovalo na padesát lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Papež František a pravoslavný patriarcha v Gruzii

Papež František a pravoslavný patriarcha v Gruzii | Zdroj: Reuters

Ti papeži vyčítají, že cílem jeho návštěvy v zemi je misijní činnost, tedy šíření katolictví. Gruzie je již však téměř dva tisíce let pravoslavnou zemí a o katolictví prý nestojí, tvrdí jeden z protestujících, pravoslavný kněz David. V zemi se ke katolictví hlásí jen 3 procenta lidí.

O tom svědčí i nízká účast na sobotní mši. Na fotbalový stadion s kapacitou 25 tisíc diváků přišlo asi jen tři tisíce lidí. Oproti očekávání se bohoslužby nezúčastnila ani delegace pravoslavného patriarchy, který papeže v pátek uvítal.

Papež při bohoslužbě mimo jiné vyzdvihl úlohu gruzínských žen a vyzval k otevřenosti a dialogu. Pomodlil se také za lidi, kteří trpí bezprávím. V neděli papež odjede z Gruzie na návštěvu Ázerbájdžánu.

Štěpán Sedláček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme