V Rusku se prodává dětská postýlka ve tvaru Buk. To je vtip, ptá se známý novinář

Rozruch na internetu vzbudil ruský výrobce nábytku, který začal nabízet dětskou postýlku, která vypadá jako odpalovací zařízení protiletadlových raket Buk. Právě tato zbraň měla sestřelit let MH17.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dětská postýlka Buk

Dětská postýlka Buk | Foto: Reprofoto ČT

Petrohradská továrna CARoBUS se podle serveru Fontanka.ru specializuje na „kreativní dětský nábytek“. Nabízí proto výrobky v podobě sportovních aut Porsche nebo Ferrari, autobusů, lokomotiv nebo lodí.

K letošnímu výročí sovětského vítězství připravila společnost speciální řadu postýlek, které vypadají jako odpalovací raketový systém Buk, tank a letadlo. Postýlka ve tvaru Buku stojí 11 tisíc rublů (asi 4200 Kč). Zatím se jich prodalo deset kusů.

„Nevidím v takové postýlce nic nenormálního,“ řekl serveru ředitel továrny Anton Koppel. „Někdo chce být doktorem, někdo pekařem a někdo vojákem,“ dodává.

Firma však naráží i na nesouhlasné reakce. Právě ruský raketový systém Buk podle vyšetřovatelů sestřelil před dvěma lety na východní Ukrajině civilní letoun. Z letu MH17 nikdo nepřežil, zemřelo všech 298 lidí.

„To je nějaký vtip?“ reagoval na výrobek známý reportér Oleg Kašin. Na internetu se kolem výrobku rozběhla velká debata. Podle vyjádření některých uživatelů bychom možná měli zakázat dětem hrát si na válku.

Jiný uživatel napsal, že „mezi podezřelými ze sestřelení MH17 se ocitnou desetitisíce dětí s postýlkami Buk v ložnicích, což zabrání vypátrat skutečné viníky“. Jiní lidé ale nápad obdivují a považují ho za „geniální marketingový tah“.

Dětská postýlka Buk | Foto: Reprofoto ČT

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme