Končím, oznámil boxer Fury na Twitteru. Vtip, chtěl jsem si z vás vystřelit, připojil za chvíli

Úřadující boxerský mistr světa v těžké váze Tyson Fury prostřednictvím velmi jadrného vzkazu na Twitteru oznámil, že ukončil profesionální kariéru. Později ale napsal, že to byl pouze vtip. Britský boxer, který se stal světovým šampionem vloni v listopadu, v současné době bojuje se zraněním a obviněním z dopingu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tyson Fury oznámil konec kariéry

Tyson Fury oznámil konec kariéry | Zdroj: Reuters

„Box je tou nejsmutnější věcí, které jsem byl součástí,“ uvedl anglický boxer ve svém krátkém tweetu, který mimo jiné obsahoval i několik vulgárních slov.

Osmadvacetiletý Fury na svůj životní úspěch dosáhl vloni 28. listopadu, kdy porazil v Düsseldorfu na body dlouholetého krále těžké váhy Vladimira Klička, kterého obral i o čtyři mistrovské pásy (o jeden z nich pak kvůli porušení pravidel asociace IBF přišel).

Od té doby se oba boxeři připravují na odvetu, ta však byla už dvakrát odložena. Důvodem byly zdravotní problémy Angličana, jenž zápasil s poraněným kotníkem.

V poslední době má Fury také potíže s antidopingovými komisaři. Na konci října se bude zpovídat kvůli pozitivnímu testu na steroidy. Media pak informovala i o tom, že měl mít pozitivní nález na kokain.

Fury začal svou profesionální kariéru v roce 2008. Od té doby se zúčastnil 25 zápasů a všechny vyhrál.

„Zůstávám,“ napsal o několik hodin později Tyson Fury

Jen pár hodin po oznámení konci kariéry Fury na Twitter přidal ještě několik dalších vzkazů, které jeho předchozí rozhodnutí zpochybnily.

„Mysleli jste si, že se Cikánského krále zbavíte tak lehce! Já tu ale zůstávám,“ vzkázal mimo jiné anglický boxer.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme