Nálety v Sýrii Rusko zahájilo před rokem. Konflikt už Moskvu stál 22 miliard korun, píše list

Přesně před rokem zahájila Moskva nálety v Sýrii, aby podpořila vládní jednotky prezidenta Bašára Asada. Jen za poslední týden zemřelo v Aleppu při útocích vedených Ruskem a vládním režimem nejméně 400 civilistů, potvrdila Organizace spojených národů s tím, že mezi oběťmi je i mnoho dětí. Z pokračujících bojů se navzájem obviňují Moskva a Washington.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Děti procházejí zničenou čtvrtí syrského Aleppa

Děti procházejí zničenou čtvrtí syrského Aleppa | Foto: flickr.com, Jordi Bernabeu Farrús, CC BY 2.0

Rusko Spojeným státům naposledy vyčetlo, že nerozlišují takzvanou umírněnou opozici od extremistických skupin, jako je Fronta dobytí Sýrie. Washington naopak Rusko zkritizoval za čím dál silnější nálety na Aleppo. Barelové bomby ve východní části města zlikvidovaly jednu z největších nemocnic.

Válka v Sýrii online. Bojím se, že dnes zemřu, píše sedmiletá dívka z Aleppa na Twitteru

Číst článek

I přes vzájemné obviňování ale Moskva věří, že se s Washingtonem brzy podaří najít společnou řeč. „Samozřejmě se snažíme situaci vyjasnit. S americkým ministrem zahraničí Johnem Kerrym si voláme i třikrát denně," řekl ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov.

Rok trvající konflikt v Sýrii podle informací podnikatelského listu RBK Rusko stál v přepočtu 22 miliard korun. Deník se odkazuje na údaje ministerstva obrany a ruské vlády.

Martin Balucha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme