Volby ve vašem okolí bez hledání: Jeden klik a detailní volební výsledky přímo na zprávy.rozhlas.cz

Už tento víkend voliči obmění zastupitelstva třinácti krajů a budou rozhodovat, jak se změní Senát - ve hře je 27 křesel v horní komoře. Chcete-li výsledky z vašeho nejbližšího okolí bez hledání a hned, sledujte Zpravodajský web Českého rozhlasu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezidentské volby (ilustrační foto)

Prezidentské volby (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Je to jednoduchá aplikace, která vám ovšem umožní rychlejší orientaci ve výsledcích volebního víkendu. Stačí si na hlavní stránce zprávy.rozhlas.cz před volbami vybrat obec, jejíž výsledky chcete sledovat.

„Výhodou nastavení před volbami je, že při prvních datech ze sčítání se vám výsledky automaticky načtou na hlavní stránku,“ vysvětluje šéfredaktor Zpravodajského webu Radek Kedroň.

V sobotu od 14 hodin se tak pod hlavičkou zprávy.rozhlas budou načítat výsledky přímo z obce, městyse či města, které vás zajímá. Půjde o oficiální čísla, které Český rozhlas v reálném čase získá z Českého statistického úřadu. Důležité je, aby si zájemce co nejdříve pod hlavní lištou zakliknul požadovanou obec.

Kromě unikátní sčítací aplikace připravuje redakce na volební víkend nonstop zpravodajství, v němž využije informace z terénu od regionálních zpravodajů Českého rozhlasu i příspěvky ze speciálního vysílání Radiožurnálu a Českého rozhlasu Plus.

Zpravodajský web ČRo nadto v minulých dnech nabídl unikátní nástroj – kompletní audiovizitky všech kandidátů do Senátu i lídrů všech kandidátek v jednotlivých krajích (s výjimkou kandidátů, kteří nabídku Českého rozhlasu nevyužili).

Celkem jde o 500 vizitek. Všichni politici obdrželi stejné otázky a dostali stejný časový prostor, aby představili svou vizi. Voliči si tak na jednom místě snadno mohou porovnat, kdo usiluje o jejich hlasy.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme