Nic není hotové, vědí volejbalistky před barážovou odvetou na Slovensku. Velký krok je teprve čeká

České volejbalistky si chtějí pohlídat postup na mistrovství Evropy. K tomu potřebují zvládnout odpolední odvetu baráže v Popradu proti domácím Slovenkám. Minimálně podle prvního zápasu by to neměl být neřešitelný problém, Češky totiž v Jablonci vyhrály o víkendu hladce 3:0 na sety. A soupeřky si teď lámou hlavu, jak překonat úspěšný český blok.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České volejbalistky (ilustrační fotografie)

České volejbalistky (ilustrační fotografie) | Zdroj: ČTK

Slovenská smečařka Erika Salanciová má jasno v tom, co je třeba zlepšit, aby její tým nakonec nebyl jen skupinou komparsistek při české barážové jízdě až na šampionát.

„Všechno,“ zasměje se Salanciová, ale pak přejde do vážného tónu: „Nejvíc útok. Doufám, že se z toho rychle vzchopíme.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Nepočítáme, nemá to význam, říká před barážovou odvetou trenér českých volejbalistek Zdeněk Pommer

První zápas nabídl jen hodně krátkou podívanou a hlavně propastný rozdíl mezi oběma výběry. Češky snad až zneuctily soupeřky neuvěřitelnými čtyřiadvaceti úspěšnými bloky, a i ve středeční odvetě hodlají před smečemi Slovenek zahradit prostor nad sítí.

„Když hrajeme naši hru podle toho, co si řekneme, dokážeme porazit každého. Musíme se připravit na to, že nebudeme před domácím publikem, které nás hnalo. Nemáme v hlavách, že je to hotové. Udělaly jsme malý krůček, ale velký krok nás teprve čeká,“ ví česká kapitánka Aneta Havlíčková.

Ta se zdráhá říct, jak blízko je její tým postupu. V Popradu musí uhrát aspoň dva sety, výhra Slovenek 3:1 by naopak znamenala barážové vyvrcholení rozhodujícím zlatým setem. Ale s něčím takovým vůbec nepočítá trenér Zdeněk Pommer.

„Chceme vyhrát. Nepočítáme. Nemá to význam. Budeme pokračovat jako mančaft dál,“ řekl Pommer. Druhé barážové utkání mezi Českem a Slovenskem začne v Popradu v 17 hodin.

David Nyč, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme