Konec námluv Sparty s Trpišovským? Jednání ještě neskončila, řekl sportovní ředitel Liberce

Liberecký trenér Jindřich Trpišovský fotbalisty Sparty nepovede. Majitel Slovanu Ludvík Karl čtyřicetiletého kouče podle webu deníku Sport do pražského celku, který hledá náhradu za Zdeňka Ščasného, nepustí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kouč Jindřich Trpišovský zůstává v Liberci

Kouč Jindřich Trpišovský zůstává v Liberci | Zdroj: ČTK

Karl v posledních dnech jednal s vedením Sparty a za Trpišovského, jenž má v Liberci smlouvu do konce sezony, údajně požadoval finanční náhradu, příchod útočníka Matěje Pulkraba a mimofotbalovou obchodní dohodu.

Ve středu měl poté schůzku s trenérem, kde mu oznámil, že nechce v rozehrané sezoně tým oslabit.

Trpišovský přišel do Liberce loni v létě před sezonou ze Žižkova, s týmem dvakrát postoupil do skupiny Evropské ligy a v lize s ním skončil třetí. Za sebou už má jednání se zástupci Sparty, po kterém přiznal, že je vnitřně velmi rozpolcený. „Ať to dopadne tak, nebo tak, z půlky bude srdce smutné, z půlky rádo,“ prohlásil Trpišovský.

Sparta hledá nového trenéra od minulého týdne, kdy kvůli špatným výsledkům skončil Ščasný. Jeho dočasným nástupcem byl jmenován dosavadní asistent a kouč dorostu David Holoubek a pod jeho vedením letenský celek v Evropské lize porazil 3:1 Inter Milán a v domácí soutěži remizoval v Brně 3:3.

Šestatřicetiletý kouč však nemá potřebnou licenci, takže pokud by zůstal i nadále u týmu, mohlo by jít jen o provizorní řešení. Podle spekulací se Sparta zajímala také o služby trenéra Žiliny Andriana Guľy a kouče české reprezentace do sedmnácti let Václava Kotala.

Liberce konec jednání nepotvrdil

Sportovní ředitel Slovanu Liberec Jan Nezmar však zatím konec jednání o odchodu kouče Trišovského nepotvrdil.

„Někdo má asi lepší než já. Dokud nebudu vědět, že to jednání proběhlo a jak dopadlo, tak k tomu nemám co říct,“ řekl Českému rozhlasu Jan Nezmar.

„Číst samozřejmě umím, ale nevím, kdo to na základě jakých informací napsal. Paradoxně bych řekl, že se to nikam nepohnulo,“ uvedl Nezmar k informacím médií.

ČTK, David Nyč, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme