Europoslanec, který skončil po potyčce v nemocnici se cítí lépe. Krevní sraženina se nepotvrdila

Britský europoslanec Steven Woolfe, který byl za dosud nejasných okolností při hádce během setkání europoslanců Strany nezávislosti Spojeného království zraněn do hlavy, musel být hospitalizován, ale jeho zdravotní stav se zdá být uspokojivý. Z nemocnice 49letý kandidát na nového šéfa UKIP vzkázal, že se nepotvrdila obava z krevní sraženiny v mozku a že se již cítí dobře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Europoslanec Steven Woolfe

Europoslanec Steven Woolfe | Zdroj: ČTK

Podle nejmenovaných zdrojů, na které se odvolává list The Guardian a další média, byl Woolfe "udeřen a následně se v europarlamentu zhroutil".

Člen vedení Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP) Neil Hamilton řekl, že Woolfe podle očitých svědků po úderů spadl a narazil hlavou do okna. "Myslím si, že Steven (Woolfe) vyvolal střet s jedním kolegou a dopadl špatně. Je to politováníhodné, ale vášně byly patrně velké," řekl stanici BBC Hamilton, který ovšem incidentu nebyl přítomen.

UKIP si zvolil do čela Jamesovou. Ta hned zkritizovala konzervativce za vykrádání idejí

Číst článek

„Je mi velice líto, že po hádce, která se dnes ráno odehrála na setkání europoslanců UKIP, se Steven Woolfe zhroutil a byl převezen do nemocnice. Jeho stav je vážný,“ uvedl mluvčí Nigela Farage. Ten je lídrem strany v europarlamentu a bývalým šéfem UKIP.

Podle agentury Reuters vypukla hádka při schůzce, na které měli europoslanci UKIP hlasovat o dalším směrování strany. Řeč byla i o hledání jejího nového předsedy poté, co tento týden z čela strany po pouhých 18 dnech odstoupila Diane Jamesová. Woolfe v úvodu schůzky potvrdil, že má o uvolněný post zájem, ale současně přiznal, že v poslední době uvažoval o přestupu k vládním britským konzervativcům. Právě to podle komentářů pravděpodobně vedlo k hádce a potyčce.

'Cítím se radostnější a šťaštnější'

Zraněný europoslanec z nemocnice vzkázal, že oceňuje péči, které se mu dostalo ze strany zaměstnanců europarlamentu, poslanců UKIP a zdravotníků. Vyšetření "ukázalo, že v mozku není žádná krevní sraženina. Nyní se cítím radostnější, šťastnější a usměvavější, než kdykoli dříve. Preventivně ale zůstanu přes noc (v nemocnici) a počkám na další testy, aby bylo jisté, že je vše v pořádku," uvedl Woolfe v prohlášení.

Vedoucí skupiny 22 europoslanců UKIP Nigel Farage krátce po hospitalizaci kolegy řekl, že Woolfe utrpěl krvácení do mozku a jeho stav je vážný. "Je mi velice líto, že po hádce, která se dnes ráno odehrála na setkání europoslanců UKIP, se Steven Woolfe zhroutil a byl převezen do nemocnice. Jeho stav je vážný," uvedl tehdy Farageův mluvčí.

Protievropská a protiimigrační strana UKIP vyhrála v Británii v roce 2014 volby do europarlamentu, kde má víc poslanců než vládní konzervativci či hlavní opoziční labouristi. Nacionalistická strana stála v čele kampaně před letošním referendem, v němž v červnu Britové odhlasovali odchod země z EU.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme