Měl jsem zamotanou hlavu, ale v Liberci jsem spokojený, říká Trpišovský

Jindřich Trpišovský znovu v klubové soupravě Slovanu Liberec vedl trénink Severočechů. 40letého trenéra lákala Sparta, jenže vedení obou klubů se na přesunu nedohodla a vicemistr z Letné musí nového hlavního trenéra hledat dál.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér libereckých fotbalistů Jindřich Trpišovský

Trenér libereckých fotbalistů Jindřich Trpišovský | Foto: Jaroslav Appeltauer

„Sparta je obrovský klub a už to, že o mně uvažovala, je pro mě obrovská pocta. Ale Slovan mi za tu dobu strašně přirostl k srdci a dostal jsem tu obrovskou šanci,“ svěřuje se Jindřich Trpišovský.

V jednání o odchodu bylo několik zvratů. Na fanouškovském fóru libereckého klubu už se vedly, debaty, kdo nakonec kouče nahradí, jenže ty nakonec čekají vedení Sparty.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenéra Jindřicha Trpišovského zastihl na tréninku Slovanu reportér ČRo David Nyč

„Nikdy jsem neřekl, že ze Slovanu chci odejít. Jsem tu spokojený, nadšený. Spíš jsem měl ze všeho zamotanou hlavu, ale na schůzce s vedením jsme si to vyjasnili,“ říká ústřední postava celého případu.

Jednání se Spartou definitivně ukončil majitel Slovanu Ludvík Karl. Podle trenérova prohlášení Pražané doplatili především na špatné načasování.

„Sešli jsme se s majitelem a nejužším sportovním vedení. Řekli mi, že se přejí, abych zůstal, že je tu rozdělaná práce. V rozehrané sezoně by to bylo strašně složité. Já to cítím stejně, tak jsme se dohodli, že v ní budeme pokračovat,“ dodal Trpišovský.

A tak zůstalo jen u krátkého a nakonec bezvýznamného jednání Trpišovského se Spartou. A hráči si rozhodně nestěžují:

„Je to dobře pro celý Liberec, je to tu správně nastavené, i když se nám začátek sezony v české lize určitě nepovedl. Řekli jsme mu, že se zlobit nebudeme, když odejde. Brali jsme to tak, že přesun dopadne. Nakonec to dopadlo takhle a jsme rádi,“ říká záložník Zdeněk Folprecht.

I v příštích zápasech, nejdřív 15. října na Dukle, jeho i celý tým znovu povede Jindřich Trpišovský.

David Nyč, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme