Další problém pro fotbalovou Spartu. Reprezentant Frýdek bude chybět do konce sezony

Fotbalista Sparty Martin Frýdek si kvůli zranění v letošní sezoně už nezahraje. Čtyřiadvacetiletý středopolař si v úterý během reprezentačního srazu poranil koleno, které bylo následně nutné operovat. Reprezentant již podstoupil operaci menisku, ale v příštích týdnech ho čekají další zákroky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Frýdek (uprostřed) na tréninku Sparty

Martin Frýdek (uprostřed) na tréninku Sparty | Zdroj: ČTK

„Chtěl jsem hrát míč, ale podlomilo se mi koleno. Zda se mi zasekla noha v trávě, nevím, to už si nevybavuji,“ popsal Martin Frýdek na webu Sparty situaci, během které si poranil koleno.

Frýdek se zranil během tréninku na reprezentačním srazu před zápasy národního týmu v Německu a proti Ázerbájdžánu. Zatímco v pondělí absolvoval syn vicemistra Evropy 1996 trénink bez jakýchkoliv problémů, v úterý došlo ke zranění, po kterém následovala potřebná vyšetření.

Na nich se zjistilo, že se Frýdek, který si debut v reprezentaci odbyl v březnu letošního roku, neobejde bez operativního zákroku.

Na neúnavné Němce připravuje české fotbalisty také bývalý házenkář Brabec. Hlídá i stravování hráčů

Číst článek

K tomu prvnímu již došlo, po operaci menisku se však lékaři budou ještě věnovat poranění vazů.

Frýdek se stal dalším fotbalistou Sparty, jenž bojuje se zdravotními problémy. Vedle něj jsou mimo hru například i Tomáš Rosický, Costa či Lukáš Vácha.

„Teď musím čekat, než se mi uzdraví postranní vaz, který je natržený, a pak půjdu na plastiku předního křížového vazu,“ přiblížil Frýdek, pro kterého je to druhé komplikované zranění za posledního půl roku.

Na konci minulé sezony ho totiž postihlo zranění hlavy, kvůli kterému přišel i o možný start na mistrovství Evropy ve Francii.

Zraněný je i gólman Drobný

Úterní reprezentační trénink nedopadl dobře ani pro 36letého gólmana Jaroslava Drobného. Hráč Werderu Brémy si poranil ruku poté, co likvidoval střelu jednoho ze spoluhráčů.

Výsledkem je fraktura loketní kosti a naštípnuté zápěstí.

„Ruku má znehybněnou v dlaze. Uvidíme, jak se to bude hojit. Vypadá to, že bude chybět několik týdnů, ale kdo ví,“ uvedl trenér brankářů Werderu Christian Vander na webových stránkách klubu.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme