Silničáři začnou modernizovat D1 mezi Jihlavou a Velkým Beranovem

U Jihlavy začne modernizace dalšího úseku dálnice D1. Na části mezi 113. a 119. kilometrem musí řidiči počítat s dopravním omezením. Od sobotního rána tam silničáři budou dopravu v obou směrech směřovat do jednoho pruhu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Modernizovaný úsek D1 mezi Šternovem a Psářemi. Pokládka nového povrchu

Modernizovaný úsek D1 mezi Šternovem a Psářemi. Pokládka nového povrchu | Foto: Petr Jansa

„Práce začnou ve středovém dělícím pásu, začneme tam mírně omezovat dopravu. V tom finálním uspořádání dopravy budeme jezdit standardně tak jako na všech modernizovaných úsecích v režimu dva plus dva. To znamená dva jízdní pruhy v každém směru s tím, že levý jízdní pruh je široký pouze 220 centimetrů,“ vysvětluje mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

Dálnice mezi Jihlavou a Velkým Beranovem má necelých 6 kilometrů. Jde o šestý úsek D1, který dělníci modernizují. Dálnici by ho měli během následujícího roku a tři čtvrtě rozšířit a také kompletně zrekonstruovat cementobetonový a asfaltový kryt.

Nejvytíženější tuzemská dálnice je zhruba 10 let za svou životností. Kvůli prasklinám betonových desek rozhodl resort dopravy o její celkové opravě před pěti lety. Hotovo by mělo být do roku 2020.

dab, Matěj Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme