Trump má další problém. Obscénní výroky o ženách potvrdil Washington Post

Republikánský prezidentský kandidát Donald Trump se stal terčem kritiky poté, co list The Washington Post zveřejnil videozáznam z roku 2005 zachycující jeho obscénní výroky o ženách. Demokratická prezidentská kandidátka Hillary Clintonová tak podle agentury Reuters získala krátce před druhou debatou s Trumpem silnou munici pro předvolební boj.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trump první debatu nezvládl proto, že se nechal zatáhnout do osobně laděné diskuze o některých svých možných i skutečných selháních

Trump první debatu nezvládl proto, že se nechal zatáhnout do osobně laděné diskuze o některých svých možných i skutečných selháních | Foto: Evan Vucci | Zdroj: ČTK

Trump na záznamu například vulgárním způsobem popisuje, jak se snažil mít sex s nejmenovanou vdanou ženou. Clintonová záznam označila za „odporný“. „Nemůžeme dovolit, aby se takovýto muž stal prezidentem,“ uvedla na svém twitterovém účtu.

Výroky z videozáznamu odsoudil například republikánský šéf americké Sněmovny reprezentantů Paul Ryan. Trump byl již dříve kritizován za sexistické a ponižující výroky na adresu žen, upozorňuje agentura Reuters.

Republikánský kandidát výroky na nahrávce označil za žertování. „Bill Clinton mi na golfovém hřišti říkal mnohem horší věci,“ prohlásil. Dodal nicméně, že se omlouvá, pokud jeho výroky někoho urazily.

Clintonová se v noci na pondělí utká s Trumpem ve druhé ze tří předvolebních debat. První debata měla rekordní sledovanost a podle většiny Američanů v ní zvítězila Clintonová.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme