Novým králem Velké pardubické je hnědák Charme Look. Žokej Faltejsek slaví čtvrtý triumf

Vítězem 126. ročníku Velké pardubické se stal kůň Charme Look s žokejem Janem Faltejskem v sedle, který tak navázal na své triumfy z let 2012-2014. Devítiletý valach Charme Look, svěřenec trenérky Martiny Růžičkové, se v popředí závodu držel po celou dostihu a v závěru si s přehledem doběhl pro vítězství o několik délek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hnědák Charme Look s Janem Faltejskem

Hnědák Charme Look s Janem Faltejskem | Zdroj: ČTK

Z 15 přihlášených koní jich do dostihu nakonec zasáhlo jen 14 poté, co spolufavorizovaný Rabbit Well s žokejem Josefem Váňou mladším neodstartoval.

Obávaný Taxisův příkop se ani tentokrát neobešel bez pádu, když překážku nedokázal překonat Reaper.

Krátce poté pak dostih přišel o největšího favorita Nikase s Markem Stromským, který ze sedla vypadl nedlouho po zdolání Taxisova příkopu.

V první části dostihu se vpředu držel Ter Mill, ale s přibývajícími metry na sebe začal více upozorňovat Charme Look. Ten se na prvním místě definitivně usadil před závěrečnou třetinou závodu a následně již první místo nepustil.

Charme Look dostih nakonec vyhrál s velkým přehledem před druhým Ange Guardianem s žokejem Janem Kratochvílem a třetím Zarifem s Josefem Barošem.

Třiatřicetiletý žokej Jan Faltejsek ze stáje Orling tak oslavil své čtvrté vítězství v nejprestižnějším českém překážkovém dostihu v kariéře. Velkou pardubickou totiž vyhrál i v letech 2012-2014 v sedle Orphee des Blins.

126. Velká pardubická steeplechase s Českou pojišťovnou (6900 m, šestiletí a starší koně, dotace 5,000.000 Kč):
1. Charme Look (žokej Jan Faltejsek, trenérka Martina Růžičková, stáj Orling), 2. Ange Guardian (ž. Kratochvíl), 3. Zarif (ž. Bartoš), 4. Puntarenas (ž. Sovka), 5. Hegnus (ž. Kousek), 6. Ter Mill (Odložil). Výrok: lehce 10 - 6 - 2 1/2 - 1 - 1 1/4. Čas: 9:42,86.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme