O miliardové přestavbě nemocnice v Náchodě, kterou šetří policie, rozhodne až nové vedení kraje

Královéhradecký kraj posunul termín otevírání obálek do tendru na miliardovou přestavbu nemocnice Náchod ze 14. října na 21. listopad. Důvodem je policejní vyšetřování, které se této zakázky týká. ČTK to dnes řekla mluvčí kraje Martina Götzová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Areál oblastní nemocnice Náchod

Areál oblastní nemocnice Náchod | Zdroj: ČTK

Budoucnost komplikovaného a stále odkládaného projektu přestavby by tak již měla být v rukách nového krajského vedení. To by mohlo být zvoleno na ustavujícím zasedání zastupitelstva, které by se mohlo konat až 7. listopadu.

Přestavba nemocnice Náchod byla investiční prioritou kraje a končící tamní koalice ČSSD a KSČM. Nynější tendr je třetí v pořadí, předchozí dva kraj z různých důvodů zrušil.

Minule zasahovala policie

Obálky s nabídkami firem se měly v nynějším tendru po několika odkladech otevírat už 23. září, ale o den dříve na hejtmanství a dalších místech začali zasahovat detektivové z Národní centrály proti organizovanému zločinu.

Na Náchodsku přibývá dětí nakažených meningitidou. Školy přijímají mimořádná opatření

Číst článek

Policisté při vyšetřování zajistili dokumenty, počítače i telefony. Zásah souvisel právě se zakázkou na Náchodskou nemocnici. Kvůli tomu kraj následně otevírání obálek odsunul na 14. října. V případu nebyl nikdo obviněn, státní zastupitelstvo uvedlo, že šlo o zajišťování podkladů, které je nutné vyhodnotit. To potrvá nejspíše několik měsíců.

Na většinové krajské koalici se již v sobotu krátce po volbách začali domlouvat zástupci ČSSD, ODS, Koalice pro Královéhradecký kraj, Starostů a Východočechů a TOP 09. Hejtmanem by přitom mohl být lídr Jiří Štěpán (ČSSD). Ve volbách vítěznému hnutí ANO hrozí opozice.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme