Policie pátrá po dívce z Proseka a chlapci, utekli už potřetí

Pražští a středočeští policisté opět pátrají po třináctileté dívce Mije Kadijevič, která je nejspíš ve společnosti svého o rok staršího přítele Petra Šafránka . Školačka podle všeho odešla z domova na pražském Proseku v neděli brzy ráno. Policie po dvojici dětí pátrala letos už dvakrát.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třináctiletá pohřešovaná dívka Mija Kadijevič

Třináctiletá pohřešovaná dívka Mija Kadijevič | Foto: Policie ČR

Na webu pražské policie to dnes oznámila mluvčí Andrea Zoulová. Pohřešovaná dívka je hubená a zhruba 165 centimetrů vysoká.

Má zelenomodré oči a hnědé vlasy v délce po ramena s konečky obarvenými na zelenomodro. Na zubech má barevná rovnátka s oranžovými gumičkami. Vedle vnějšího koutku jejího levého oka je pět milimetrů dlouhá jizva.

Oblečení dívky není známo, ale na nohou má nejspíš černé kotníkové boty značky VTI. S sebou má tablet značky Iget bílé barvy s prasklým displejem a dvě stě korun v hotovosti.

Oba se pohřešují od neděle

Chlapec z okolí Prahy se pohřešuje také od neděle. Je hubený, měří 170 až 175 centimetrů a může vypadat i na 16 let. Vlasy i oči má hnědé. Dvojice spolu letos utekla už počátkem dubna a později v polovině května.

Petr Šafránek | Foto: Policie ČR

S ohledem na současné chladnější počasí lze podle Zoulové očekávat, že dvojice bude vyhledávat krátkodobá ubytování v hotelech, penzionech, ubytovnách nebo v soukromí.

"Policisté v tomto ohledu apelují na případné provozovatele a personál ubytovacích zařízení. Žádají je o zvýšenou pozornost a spolupráci," uvedla mluvčí. Informace o pohřešovaných dětech mohou lidé telefonovat na tísňovou linku 158.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme