ANO ostrouhalo i v Pardubickém kraji. V Moravskoslezském ale vládnout bude

Strany v Pardubickém kraji se domluvily. Vládnoucí koalici vytvoří ČSSD, ODS, STAN a Koalice pro Pardubický kraj. Vítězné hnutí ANO tak bude v opozici stejně jako v sousedním Královéhradeckém kraji. k dohodě došlo také v Moravskoslezském kraji. Zde bude vládnout koalice ANO, KDU-ČSL a ODS.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

volby 2016, ANO, Andrej Babiš

volby 2016, ANO, Andrej Babiš | Foto: Martin Svozílek

Koalice bude mít 28 zastupitelských křesel ze 45. Sociální demokracie si ponechá funkci hejtmana stejně jako v minulém volebním období. Koalice pro Pardubický kraj bude mít prvního náměstka a druhý náměstek bude z ODS. Kdo se stane hejtmanem, strany zatím neřekly.

PŘEHLEDNĚ. Přečtěte si, jak se dohaduje koalice ve vašem kraji

Číst článek

Krajskou radu vytvoří devět zástupců koaličních stran. Funkce budou uvolněné. Sociální demokracie a Koalice pro Pardubický kraj budou mít po třech radních, ODS dva a STAN jednoho radního.

K personálním otázkám se odmítli zástupci stran vyjadřovat. Jména budou uvedena v koaliční smlouvě, která bude podepsána do pěti dnů.

Hejtmanem v Moravskoslezském kraji bude rektor

Jasno už je i v Moravskoslezském kraji. Ten povede koalice ANO, KDU-ČSL a ODS. Koaliční smlouvu by zástupci stran mohli podepsat příští týden.

Koalice bude mít v pětašedesátičlenném zastupitelstvu 36 hlasů. V jedenáctičlenné krajské radě by mělo mít hnutí ANO šest zástupců, lidovci tři a ODS dvě místa. Hejtmanem se stane rektor Vysoké školy báňské- Technické univerzity Ostrava a lídr hnutí ANO Ivo Vondrák.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme