Galaxy Note 7 vypněte a nepoužívejte, vyzývá Samsung. Prodej i výrobu těchto telefonů zastavil

Jihokorejská společnosti Samsung vyzývá všechny majitele telefonu Galaxy Note 7, aby ho přestali používat. Zároveň pozastavila prodej i výrobu chytrého zařízení. Nedaří se jí vyřešit problém s přehříváním baterií, což v některých případech vedlo až ke vznícení přístroje. Firma v prohlášení pro burzu uvedla, že učinila závěrečné rozhodnutí o zastavení výroby v zájmu bezpečnosti spotřebitelů, uvedla agentura AP.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Také vyměněné telefony Galaxy Note 7 mají zřejmě problémy s přehříváním baterie

Také vyměněné telefony Galaxy Note 7 mají zřejmě problémy s přehříváním baterie | Zdroj: ČTK

Samsung v úterý oznámil, že se rozhodl zastavit prodej telefonů Galaxy Note 7, protože problémy se vznícením baterií se objevují také u opravené verze přístrojů.

Vyzval také majitele všech těchto přístrojů, aby je vypnuli a přestali používat, dokud nejnovější zprávy o závadě neprošetří.

„Spolupracujeme s příslušnými úřady na prošetření nově hlášených případů zahrnujících Galaxy Note 7," uvedla firma. „Zákazníci s originálním či vyměněným Galaxy Note 7 by měli tato zařízení vypnout a přestat používat," dodala. To platí také pro české zákazníky.

Přehrát

00:00 / 00:00

O problematických telefonech mluvil ve vysílání Českého rozhlasu manažer české pobočky Samsungu Ondřej Koubek

„Všichni zákazníci v České republice už byli informováni, ať už naší infolinkou nebo zprávou, kterou dostali na displej. Nicméně ideální varianta je kontaktovat naši bezplatnou infolinku na čísle 800726786 a tam si s našimi kolegy dohodnout další postup,“ říká manažer české pobočky Samsungu Ondřej Koubek.

Americký úřad pro letectví už varoval cestující, že ani vyměněné telefony nesmějí mít na palubě zapnuté. Zákazníci mají nárok na finanční kompenzaci nebo výměnu za jiný telefon.

Na celou kauzu už také reagovaly akcie jihokorejské společnosti. Na burze v Soulu reagovaly výrazným poklesem o zhruba 3,5 procenta.

Smrt značky Galaxy Note 7

Samsung Galaxy Note 7 se prodával od srpna a mělo jít o vlajkovou loď firmy, která bude soutěžit s novým iPhonem firmy Apple. Telefon měl příznivá hodnocení a Samsung zpočátku řešil nedostatek telefonů kvůli předobjednávkám.

Samsung pozastavil výrobu nových verzí Galaxy Note 7. Problémový mobil ho bude stát miliardy

Číst článek

První problémy se ale objevily už po několika dnech. Samsung už oznámil, že kvůli tomu stáhne 2,5 milionu telefonů z deseti trhů, včetně jihokorejského a amerického.

Galaxy Note 7 vypněte a nepoužívejte, vyzývá Samsung. Prodej těchto telefonů zastavil | Foto: Reuters

Štěpán Sedláček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme