Praha testovala uzavření tunelu Blanka: zákaz vjezdu ignorovalo 43 řidičů

Cvičné uzavření exitu Prašný most v tunelu Blanka v Praze ignorovalo 43 řidičů. Osm z nich se dokonce pokusilo nebezpečně zacouvat zpátky, informoval server Lidovky.cz. Policie chce neukázněné řidiče pokutovat i zpětně podle kamerových záznamů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tunel Blanka

Tunel Blanka | Foto: Filip Jandourek

Uzavírání výjezdu v dopravní špičce požaduje radnice Prahy 6. Podle jejího vedení se kvůli opravě Korunovační ulice neúnosně zhoršila dopravní situace na Vítězném náměstí. Proto by podle nich měl být v dopravní špičce uzavřen právě exit Prašný most, který směřuje k Vítěznému náměstí. A to až do ukončení rekonstrukce Korunovační ulice. Ta by měla být hotová v polovině prosince.

Proto se policie rozhodla tunal na zkoušku uzavřít. První cvičné uzavření v délce čtyř hodin v neděli 25. září ale ukázalo, že mnoho řidičů dopravní značení ignoruje a výjezd i nadále používají. Podle Barbory Liškové z Technické správy komunikací byli řidiči včas varováni několika značkami včetně výrazného červeného kříže.

„Potom se objevily informační značky pod stropem, které informovaly o uzavření té rampy. Také se na proměnných tabulích objevil nápis ‚Provoz omezen‘ a dále potom ‚Exit Prašný most uzavřen‘,“ popisuje Lišková.

Zavřete výjezd z Blanky, žádá Praha 6. To by byl nesmysl, tvrdí magistrát

Číst článek

Všem řidičům, kteří na uzavřenou rampu vjeli, hrozí pokuta až 5000 korun. Policie je připravena řešit přestupky i zpětně. „V případě, že i zpětně zjistíme nějaké relevantní údaje, které by nás opravňovali zahájit správní řízení s řidičem, který takový přestupek spáchal, budeme jej řešit,“ řekl mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Couvání v tunelu je velmi nebezpečné a může způsobit dopravní nehodu. „V tunelu řidiči mají horší rozhled, vozidla tam jedou ustálenou rychlostí sedmdesát, osmdesát kilometrů v hodině a řidiči v proudu vozidel mají menší čas na to reagovat. Proto couvání nebo otáčení je to nejhorší, co může řidič v tunelu udělat,“ popisuje mluvčí Autoklubu ČR Robert Vacek.

Ten také radí, že pokud někdo vjede v tunelu na uzavřenou rampu, tak ať jí raději projede celou nebo si zavolá na pomoc policii.

Luděk Hubáček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme