Terorista z Paříže Abdeslam přišel o právníky. Odmítá vypovídat a spoléhá se na Alláha

Jeden z organizátorů listopadových teroristických útoků v Paříži Salah Abdeslam přišel o právníky. Dvojice advokátů z Francie a Belgie s ním odmítla dál spolupracovat. Vadí jim, že s nimi jejich klient nechce komunikovat. Abdeslam věří, že na něj bude dohlížet Alláh.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Frank Berton, právník zastupující Salaha Abdeslama

Frank Berton, právník zastupující Salaha Abdeslama | Zdroj: Reuters

V interview pro francouzskou televizi BFMTV teroristův právník Frank Berton řekl, že Abdeslam i nadále odmítá poskytnout jakékoliv detaily k teroristickému útoku z loňského listopadu.

U soudu se vždy dožaduje práva na mlčení. Organizátor pařížských útoků odmítl i nového advokáta s tím, že na něj bude dohlížet Alláh.

Abdeslam je nyní ve věznici nedaleko Paříže. Převezli ho tam v dubnu z Belgie. Na jeho předání se podílely tajné služby a bezpečnostní složky obou zemí. Terorista policii unikal více než tři měsíce. Belgická policie ho zatkla v březnu při akci na bruselském předměstí Molenbeek společně s dalšími čtyřmi lidmi, z toho byli tři členové rodiny, která Abdeslama ukrývala.

Při listopadových teroristických útocích loni v listopadu zemřelo 130 lidí. Teroristé v Paříži zaútočili na několika místech jak střelnými zbraněmi, tak i bombami.

Martin Balucha, ph Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme