Čekali jsme, že v kvalifikaci nebude problém, přiznává Vaclík. Trenér Jarolím nese nezdar těžce

Zatímco na Euru ve Francii se Češi svých soupeřů zalekli, v kvalifikaci na mistrovství světa 2018 se trenérovi Karlu Jarolímovi snaha o ofenzivu upřít nedá. Jenže co naplat – fotbalová reprezentace ve třech zápasech nevstřelila jediný gól, má jen dva body a trápí se. Hráči přitom očekávali, že úvod kvalifikačního cyklu zvládnou lépe.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká reprezentace pod novým trenérem Karlem Jarolímem stále nevstřelila soutěžní gól

Česká reprezentace pod novým trenérem Karlem Jarolímem stále nevstřelila soutěžní gól | Zdroj: Reuters

Dejte gól, marně volají už jen fotbaloví fanoušci v Česku a na Kypru. Jinak platí, že kam se v Evropě podíváte, tam už reprezentanti soupeřovu obranu v této kvalifikaci překonali.

Pošťáci či učitelé z Andorry, San Marina, Malty nebo z Gibraltaru – i všichni tihle amatéři už gól slavili. Na rozdíl od Čechů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Češi v kvalifikační skupině na mistrovství světa 2018 ztrácejí i na Ázerbájdžán už pět bodů, v tabulce jsou předposlední dva body nad San Marinem

„Jsem z toho zklamaný. Ve dvou utkáních jsme hráli na dva klasické útočníky, a přesto jsme vyšli střelecky naprázdno. Snažíme se hrát dopředu, ale ve finální fázi nám chybí vymyslet něco chytrého nebo si dovolit řešit situace jeden na jednoho,“ trápí Jarolíma.

Trenér české reprezentace má vášeň pro útočné pojetí, takže je pro něj obzvlášť bolestivým paradoxem, že má teď pod rukama mužstvo, které prostě góly nedává. Po krachu na mistrovství Evropy mnoho dlouholetých reprezentantů skončilo a omlazený tým zatím tápe.

Pro jeho situaci je docela příznačné, že zřejmě nejvýraznější vůdčí osobností je brankář Tomáš Vaclík.

„První zápas s Arménií byl super, vypadalo to, že všechno půjde a v kvalifikaci nebude problém. Bohužel jsme ještě nedali gól a jako tým to nemůžeme zlomit. Potřebujeme se chytit, třeba i nějakou šťastnou brankou, aby to z nás spadlo. Tři zápasy jsme nedali gól a kvalifikace nám od začátku utíká,“ ví Vaclík.

Smrtelná křeč, sešup, cesta do suterénu, hodnotí fanoušci výkony reprezentace na sociálních sítích

Číst článek

Vedoucí tým skupiny Německo mizí v nedohlednu. Na druhý Ázerbájdžán Češi stále ztrácejí pět bodů, a tak se vkrádá myšlenka, jestli současná kvalifikace není vlastně jen takovým cvičištěm pro tu další na Euro 2020.

„Upřímně nemám rád dlouhodobé výhledy, aby to nevyznělo tak, že si dělám nějaké alibi. Nesu to opravdu těžce. Člověk neví, co bude za čtrnáct dní, natož za dva nebo čtyři roky. Budeme dělat maximum pro to, abychom se z toho oklepali,“ slíbil Jarolím.

To ale nebude dřív než na měsíc. Do té doby se národní tým nezbaví nálepky nejhůře útočící reprezentace v Evropě.

Jan Kaliba, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme