Hokejová Slavia po odchodu opor shání hráče, pomůže i veterán Kolařík

Juniorský tým hokejové Slavie si může oddechnout. Zaskakovat za dospělé ve WSM lize už nebude. Vedení pražského klubu sice na začátku týdne kvůli finančním škrtům rozvázalo smlouvu s osmi hráči A týmu, ale už dnes v Českých Budějovicích nastoupí s doplněným kádrem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Slavie (ilustrační foto)

Hokejisté Slavie (ilustrační foto) | Foto: Jan Polák, CC BY-SA 3.0

„Vybrali jsme si pár kluků, o kterých si myslíme, že na WSM ligu mají výkonnost. Věřím, že kádr ještě o nějaké hráče doplněn bude, protože v takovéhle sestavě bychom asi celou sezonu nevydrželi. Uděláme, co bude v našich silách,“ sliboval po dopoledním předzápasovém rozbruslení trenér Slavie Milan Razým.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trénink doplněného kádru Slavie sledoval reportér ČRo Petr Kadeřábek

Vedení pražského klubu v týdnu rozvázalo smlouvu s osmičkou nejlépe placených hráčů, aby ulevilo slávistickému rozpočtu. Místo nich přicházejí hokejisté na střídavý start nebo hostování.

Povětšinou jsou to hráči, kteří se nevejdou na soupisky extraligových týmů a jejich mateřské kluby, které jim platí gáži, chtějí, aby se udržovali v zápasovém tempu. Jde o to, zda se takovým hokejistů chce hrát za tým, který nemá v posledních dnech zrovna dobré renomé.

„Váhal jsem, ale mluvil se s agentem a říkal, že situace je skoro ustálená a mělo by to tu být v pohodě,“ vysvětluje Martin Bača, který přišel do Slavie na střídavý start z Hradce Králové.

Další čtyři hokejisté, kteří dnes nastoupí v dresu Slavie na ledě Českých Budějovic, jsou kmenovými hráči Plzně, kam odešla největší hvězda pražského celku brankář Alexander Hylák.

Kabinu hokejové Slavie opouští osm hráčů včetně brankáře Hyláka

Číst článek

Zasáhnout večer do zápasu bude připraven ještě jeden novic v sestavě. Přestože se po loňské sezoně rozhodl ukončit profesionální kariéru, nabídl své služby i 43letý obránce Pavel Kolařík.

„Je to skvělý kluk. Má srdce pro Slavii, ale i pro hokej. Miluje ho, v klubu už trénuje děti, tak uvidíme, jak to půjde skloubit. Smekáme před ním a jsme rádi, že nám pomůže,“ říká trenér Milan Razým, který bude na střídačce jediným, kdo bude starší než držitel dvou slávistických extraligových titulů

„Samozřejmě je to těžší. Ale aspoň někdo, aspoň jeden trenér,“ usmívá se obránce s prošedivělými vousy Pavel Kolařík.

Letos odehrál pouze dva zápasy za pražskou Kobru, dnes si od 18 hodin v Českých Budějovicích znovu vyzkouší, jaké to je hrát v dresu pražské Slavie.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme