Syřan Bakr spáchal v cele sebevraždu za podezřelých okolností. Měl být pod dohledem

Džábir Bakr, po kterém v minulých dnech pátrala německá policie, spáchal ve vazební věznici v Lipsku sebevraždu. S odvoláním na justiční zdroje o tom informoval server Spiegel Online. Ve své cele se měl oběsit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německá policie při prohledávání okolí sídliště v Chemnitzu

Německá policie při prohledávání okolí sídliště v Chemnitzu | Zdroj: Reuters

Okolnosti případu jsou nejasné, protože Bakr měl být pod neustálým dozorem. Jednak proto, že držel hladovku, ale hlavně kvůli akutnímu nebezpečí sebevraždy.

Podle serveru Bild stráž kontrolovala podezřelého jen jednou za hodinu. Jeho sebevražda opět rozvířila debatu o fungování saských institucí. Saské policii totiž mladý muž utekl v sobotu z bytu na sídlišti v Chemnitzu. Ta ho zadržela až za pomoci tří Syřanů z Lipska.

Němci dopadli Syřana podezřelého z plánování teroristického útoku. Spoutal a udal ho jeho krajan

Číst článek

Bakr byl podezřelý z toho, že plánoval zaútočit na jedno z berlínských letišť. V bytě dvaadvacetiletého muže, který byl pravděpodobně napojený na takzvaný Islámský stát, ve východoněmeckém Chemnitzu našla policie 1,5 kilogramu výbušnin.

Bakr měl podle agentury DPA obvinit jednoho z trojice mužů, že o jeho plánech věděli. Není jasné, jak moc považuje státní zástupce jeho výrok za pravdivý. Nikdo ale zatím není zatčen.

Bakr byl zatčen v pondělí v Lipsku. Spoutal ho a udal jeden z jeho krajanů, u kterého chtěl přespat. Ještě téhož dne ho soudce posla do vazby.

Syřan přišel do Německa začátkem loňského roku jako uprchlík. Kdy přesně se radikalizoval, není jasné.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme