Syřan Bakr se ve vězení oběsil na tričku. Fatální selhání věznice, stěžuje si jeho advokát

Zadržený Džábir Bakr, který se včera večer oběsil v lipské věznici, nebyl pod neustálým dohledem. Vedení věznice tvrdí, že muž podzřelý z plánování bombového útoku neměl sebevražedné sklony. Podle vězeňské psycholožky byl klidný a vyrovnaný. Bakrův advokát to považuje za fatální selhání věznice.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Džabir Bakr byl v Německu podezřelý z plánování bombového útoku.

Džabir Bakr byl v Německu podezřelý z plánování bombového útoku. | Zdroj: Reuters

„Naše zkušená psycholožka vyhodnotila, že je klidný, vyrovnaný. Na základě dlouhého pohovoru dospěla k závěru, že akutní nebezpečí sebevraždy nehrozí,” řekl ředitel věznice v Lipsku Rolf Jacob.

Dozorci kontrolovali Bakra od pondělí v 15ti minutových, od úterý pak v půlhodinových intervalech. Kritiku, že Bakr nebyl pod neustálým dohledem, Jacob odmítl. „Monitorování vězňů kamerami je podle saských zákonů vyloučené,” řekl.

Podezřelý terorista se podle informací německých médií se v cele oběsil na svém tričku. Bakrův obhájce Alexander Hübner to považuje za fatální selhání věznice.

Už od Bakrova zadržení na začátku týdne bylo podle advokáta silné podezření, že si chce 22letý Syřan vzít život.

„Nemám slov. Vycházel jsem z toho, že můj mandant je aktuálně jedním z nejstřeženějších vězňů v Německu," řekl obhájce Alexander Hübner rozhlasové stanici MDR.

Bakr zahájil po zadržení hladovku. „Myslel jsem si, že bude ve speciálně střežené cele s kamerami, jaké v těchto věznicích bývají. Něco podobného jsem si představoval, ale evidentně v takové cele nebyl," dodal obhájce.

Podle zpráv německých médií, zatím oficiálně nepotvrzených, byl Bakr kontrolován v hodinových intervalech.

Pavel Polák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme