Jarolím vyzval reprezentanty: Hráči na sobě musí pracovat. Dveře do týmu má otevřené každý

Ani špatný vstup do kvalifikace o postup na fotbalové mistrovství světa 2018 nepřipravil trenéra národního týmu Karla Jarolíma o optimismus. I když Češi získali ze tří zápasů jen dva body a ještě nedali gól, je podle něj postup na šampionát do Ruska stále reálný. Aby se to povedlo, rozdal hráčům domácí úkoly a zároveň otevřel náruč i potenciálním reprezentantům.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér české fotbalové reprezentace Karel Jarolím

Trenér české fotbalové reprezentace Karel Jarolím | Zdroj: ČTK

Nepromrhat ani minutu, velí Karel Jarolím, aby fotbaloví reprezentanti začali víc makat.

„Každému řeknu, na čem by měl dělat. U někoho to může být kondice, protože měl nějaký výpadek, u druhého herní situace, které vycházejí z jejich postů. Hráči na sobě musí dělat. Jestliže máte mít ambice a touhu prosadit se, samotný trénink s mužstvem nestačí,“ podotýká kouč Jarolím.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenér českých fotbalistů Karel Jarolím bude hráče obvolávat a řekne jim, na čem by měli zapracovat

V národním týmu už se to pak dá těžko dohánět, když je výběr pohromadě před důležitými zápasy jen pár dní.

Vymlouvat se na to ale Jarolím nechce. Severní Irsko a Ázerbájdžán podle něj Češi měli porazit. Chybělo jim více aktivity, odvahy, rychlosti i důrazu. To vše by rád reprezentační trenér do příštího kvalifikačního duelu proti Norsku změnil a klidně i s dalšími novými hráči, pokud ho někdo zaujme.

„Bude záležet na samotných hráčích. Dveře má otevřené každý, kdo bude schopný podávat dobré výkony. Byl bych rád, kdyby si někdo nahlas řekl o to, abychom ho povolali,“ vyzval Jarolím.

Přitom ve třech úvodních kvalifikačních utkáních už dostalo šanci 24 fotbalistů, a tak kromě gólů a vítězství chybí českému týmu i souhra.

Jan Suchan, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme