Hašek bude nadále poradcem pro regionální politiku. Zeman jeho rezignaci odmítl

Prezident nepodepsal rezignaci končícího hejtmana Jihomoravského kraje na funkci jeho poradce. Tu Hašek nabídl po neúspěšných krajských volbách.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

38. Sjezd ČSSD v Praze, Michal Hašek

38. Sjezd ČSSD v Praze, Michal Hašek | Foto: Filip Jandourek

Michalu Haškovi zůstane funkce prezidentova poradce pro regionální politiku i poté, co skončí ve funkci hejtmana Jihomoravského kraje.

„Nabídl jsem panu prezidentovi rezignaci na místo poradce pro regionální politiku po letošních krajských volbách, odpovědí mi byl staronový jmenovací dekret,“ informoval Hašek prostřednictvím svého účtu na Facebooku. Upozornil na to v pátek portál Novinky.cz

Rezignaci Hašek podal během pravidelného jednání prezidentova poradního týmu na Pražském hradě čtyři dny po krajských volbách. V nich se mu nepodařilo obhájit funkci hejtmana Jihomoravského kraje. Sociální demokracie v kraji získala 15,5 % hlasů a skončila na třetím místě.

Poražený Hašek. Ztratil Jihomoravský kraj, ale vyjednávat prý bude z 'místa na bedně'

Číst článek

Hašek tehdy odmítl, že by v reakci na volební výsledek skončil i v politice. „Rozhodně to pro mě neznamená konec ve vysoké politice. Letošní volby jsem nevyhrál, ale to neznamená, že bych chtěl skončit,“ prohlásil. Kromě funkce poradce a hejtmana Hašek působí ještě jako předseda Asociace krajů ČR.

Eva Mošpanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme