87 cyklistických klenotů. Rodina prodává sbírku kol zesnulého herce Williamse

Lidé ho pamatují jako amerického herce či komika. Držitel Oskara Robin Williams byl ale také vášnivým sportovcem a miloval hlavně kola. Rodina nyní po dvou letech od jeho smrti prodává v online aukci Paddle8 sbírku jeho 87 různých kol. Výtěžek půjde na konto dvou nadací, které mu byly blízké.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký herec Robin Williams zemřel ve věku 63 let

Americký herec Robin Williams zemřel ve věku 63 let | Zdroj: Reuters

„Doufáme, že noví majitelé budou mít z jízdy na těchto kolech stejnou radost jako z toho, že jejich koupí pomohou dobré věci,“ uvedla rodina na webových stránkách aukce, kde si lze prohlédnout i všechna kola.

V dražbě je například replika kola, na kterém odjel Lance Armstrong (Williams a Armstrong byli přátelé) Tour de France - Madone (z limitované edice) a dále třeba Colnago Master Pista. Obě vyvolávací ceny začínají na 10 000 dolarech (asi 245 500 Kč).

„Měl obrovskou vášeň pro sport a kola,“ říká v článku The Wall Street Journal kamarád Jim Ochowicz, bývalý elitní jezdec. Doplnil, že Williams miloval na kolech vše – barvu, design, technologii. Pokaždé, když si spolu vyjeli, měl prý jiné kolo.

Williams vždy podporoval lidi s postižením, a právě proto je jednou z nadací Challenged Athletes Foundation, která podporuje sportovní a aktivní životní styl lidí s fyzickým postižením. Dále peníze poputují do Christopher and Dana Reeve Foundation, která je zaměřena na léčbu míšního poranění a zlepšování kvality života pro osoby s ochrnutím.

A Tribute to Robin Wiliams from Paddle8 on Vimeo.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme