Škromach: Zvážím svou další účast ve stranickém životě. Hovory od bazénku ale určitě neskončí

Místopředseda Senátu a dlouholetý politik Zdeněk Škromach z ČSSD neobhájil svůj mandát v Senátu. Senátorem za Hodonín bude starostka Ratíškovic Anna Hubáčková za KDU-ČSL. Škromachovy Hovory od bazénku tím ale rozhodně nekončí. „Výhodou toho neúspěchu je, že člověk už nebude muset být tolik politicky korektní, jak se to vyžaduje od ústavních činitelů. Pro mé příznivce a přátele to určitě bude zajímavé,“ řekl Škromach ve vysílání Českého rozhlasu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk Škromach ve vysílání Českého rozhlasu

Zdeněk Škromach ve vysílání Českého rozhlasu | Foto: Štěpánka Kadlečková | Zdroj: Český rozhlas

Výsledky senátních voleb Škromach nebere jako osobní prohru. „Je to jako ve sportu – jednou vyhráváte, jindy ne. A já měl těch vítězství za 20 let svého působení ve vrcholné politice více než dost. Zkrátka nastala změna. Člověk se jednou musí zastavit a říct si, jak dál. Uvidíme zítra,“ popsal.

„Momentálně nezastávám žádnou stranickou funkci. Pokud jde o veřejnou funkci, tak mi zůstává jen pozice radního obce Rohatec, což je víceméně jen k tomu, aby člověk něco dělal. Budu teď přemýšlet, jestli se intenzivněji zapojím do stranického života a využiju své zkušenosti – pokud o ně bude zájem,“ dodal.

Hubáčkové dalo hlas ve druhém kole senátních voleb 67,7 procenta voličů. K urnám přišlo v druhém kole 20,3 procenta voličů, v prvním kole to bylo téměř 33 procent. Celkem se do voleb v obvodu 79 Hodonín přihlásilo sedm lidí.

ONLINE: Úspěch lidovců, ze Senátu zmizí Škromach, propadl také ministr Mládek

Číst článek

Škromach byl senátorem od roku 2010, předtím byl poslancem a v minulosti také ministrem práce a sociálních věcí. Před šesti lety porazil ve druhém kole voleb tehdejší senátorku Alenu Venhodovou za ODS.

Nová senátorka Hubáčková mimo jiné vedla v 90. letech odbor životního prostředí Okresního úřadu v Hodoníně, od roku 2000 vedla odbor životního prostředí Krajského úřadu Jihomoravského kraje, kde pracovala až do svého vstupu do politiky. Za svou práci na krajském úřadě získala v roce 2005 Cenu ministra životního prostředí.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme