Letošní konference Forum 2000 bude hledat nové vůdčí osobnosti v demokraciích

V Praze v sobotu začíná dvacátý ročník konference Forum 2000. Její účastníci se až do středy budou věnovat hledání nových vůdčích osobností v demokraciích a mezináboženskému dialogu. Forum si zároveň připomene svého zakladatele Václava Havla.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dalajlama

Dalajlama | Foto: Archiv Martina Bursíka

„Mnoho to pro mě znamená, protože s prezidentem Václavem Havlem, otcem vaší mladé české demokracie, jsem od prvního setkání navázal úzký vztah,“ poděkoval za pozvání tibetský duchovní vůdce.

Dalajláma se totiž také zúčastní diskusí v rámci konference a v její závěrečný den bude mít veřejnou přednášku. Pozvání na Forum přijal mimo jiné i ruský šachový velmistr Garri Kasparov, kterému dal nedávno za pravdu Evropský soud pro lidská práva.

Ruské úřady podle rozsudku postupovaly protiprávně, když Kasparova před devíti lety zadržely na moskevském letišti, ze kterého chtěl odcestovat na opoziční demonstraci.

Lukáš Matoška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme