Policie chytila čtveřici zlodějů aut. Soustředili se výlučně na francouzské vozy

Vyšetřovatelé zadrželi čtyři muže podezřelé z krádeže minimálně stovky vozů francouzské výroby. Muži je rozebírali a rozprodávali na náhradní díly.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zbytky ořezaných vozidel

Zbytky ořezaných vozidel | Foto: Policie ČR

Jedenáct ukradených vozů, díly z desítek dalších a nelegálně držené zbraně našli policisté při zásahu proti zlodějům aut na konci září. Při něm zadrželi čtyři muže ve věku od čtyřiadvaceti do devětačtyřiceti let. Ti jsou podezřelí z krádeží vozů francouzské výroby, která se poslední dobou ztrácela v Praze a ve Středních Čechách. Informoval o tom tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy Jan Daněk.

“Krádeže probíhaly vždy podle stejného scénáře. Jeden z mužů nejprve vyhlédl zaparkované vozidlo na ulici, rozbil u něj okno a přes spínací skříňku, kterou poškodil, ho nastartoval a odjel s ním,“ popsal taktiku zlodějů Daněk.

Policie obvinila dva manažery ČEZu. Podvodem měli stát připravit o 270 milionů

Číst článek

Ukradený vůz pak skončil na pozemku rodinného domu ve Středních Čechách. Tam ho podle policie muži rozebrali a rozprodali na náhradní díly. Části, které se jím prodat nepodařilo, skončily ve sběrných surovinách.

Případem se policisté začali zabývat poté, co jejich pozornost upoutaly krádeže podobného typů vozu. Gang jich ukradl nejmíň stovku, vyšetřovatelé při zásahu totiž objevili jedenáct ukradených aut a množství identifikovatelných částí z dalších devadesáti.

„K zadržení jednoho z mužů musela být přizvána i zásahová jednotka, jelikož detektivové měli podezření, že by mohl být ozbrojený,“ popsal zásah Daněk. Podezření se podle něj potvrdilo, když se při domovních prohlídkách našly dvě nelegálně držené zbraně.

Obvinění z krádeže a poškození cizí věci čelí zatím jeden muž ze čtveřice. Je ve vazbě a hrozí mu osm let za mřížemi. Podle mluvčího ale nelze vyloučit, že detektivové zahájí trestní stíhání i s dalšími třemi.

Eva Mošpanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme