Proběhne diskuse o Milesi Davisovi

17. říjen 2016

Řadu letošních vzpomínkových akcí u příležitosti dvojitého kulatého výročí Milese Davise (90 let od narození, 25 let od úmrtí) ve čtvrtek doplní veřejná diskuse za účasti jazzových hudebníků a publicistů, která proběhne v pražském klubu Jazz Dock.

„Otevřenou debatu o hudbě“ Milese Davise pořádá hudební měsíčník UNI společně s pražským klubem Jazz Dock v rámci přehlídky Jazz On 5. Diskuse, do které mohou zasáhnout svými dotazy či vzpomínkami všichni příchozí, je součástí přípravy speciálního monotematického čísla časopisu, věnovaného právě slavnému trumpetistovi.

„Zpravidla se řídíme nějakým výročím: vloni to byly narozeniny Neila Younga, předloni Toma Waitse. Obvykle se v takovém vydání snažíme nahlédnout dotyčnou osobnost ze všech možných stran,“ upřesňuje šéfredaktor UNI Ondřej Bezr.

Na pódiu klubu Jazz Dock (20. října od 15:00) se sejdou zástupci několika generací hudebníků a hudebních publicistů – mezi nimi například pianista Emil Viklický, saxofonista Marcel Bárta, kytarista a ředitel brněnského JazzFestu Vilém Spilka, z rockovějšího konce spektra šéfredaktor časopisu Full Moon Michal Pařízek a další – a budou si vyměňovat názory na témata, která jim nadhodí moderátoři, hudební publicista Ondřej Konrád a šéfredaktor UNI Ondřej Bezr.

Debata by měla trvat zhruba dvě hodiny, večer na ni naváže koncert norského trumpetisty Nilse Pettera Molvaera, který se tvorbou Davise v mnohém inspiroval.

autor: Petr Vidomus
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.