Hrad nesouhlasil se stavbou pódia pro dalajlamu. Konvičkovi ji povolil

Městská část Praha 1 nepovolila pódium na Hradčanském náměstí kvůli vystoupení tibetského vůdce dalajlamy. Správa Pražského hradu se stavbou pódia totiž nesouhlasila. Důvod organizace Post Bellum, která vystoupení dalajlamy pořádá, nezná.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dalajláma vystoupil před lidmi v Praze.

Dalajláma vystoupil před lidmi v Praze. | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

„Ten příslušný odbor si vyžaduje vyjádření několika dalších institucí – Arcibiskupského paláce, Technické správy komunikací a Správy Pražského hradu. Bez jejich souhlasného vyjádření městská část Praha 1 to povolení nedá. V tuto chvíli se zarazilo to rozhodnutí ze strany městské části Prahy 1 právě díky nesouhlasnému stanovisku Pražského hradu,“ říká Jan Palouček, prozvoní ředitel organizace Post Bellum.

„O věci nemám žádné informace. Důvod je jednoduchý. Setkání s dalajlamou pan prezident neplánuje a ani o něj neusiloval. Tudíž se zmíněné akci veskrze nevěnuji,“ uvedl pro server Hlidacipes.org mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

Ve stejném místě, kde mělo pódium stát, přitom letos v únoru se svolením Správy Pražského hradu promluvil k lidem z jeviště někdejší lídr Bloku proti Islámu Martin Konvička na své demonstraci „proti islamizaci ČR“.

Pódium na Hradčanském náměstí nakonec organizátoři akce postavili, a to u nádvoří u brány Salmovského paláce, kde sídlí Národní galerie. Dalajlama na Hradčanském náměstí pozdravil několik tisíc lidí, nad kterými vlály desítky tibetských vlajek.

Denisa Šindlerová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme