Abraham se vrací do MotoGP, bude týmovým parťákem Álvara Bautisty

Karlu Abrahamovi se znovu otevřela cesta do elitní třídy MotoGP, v příští sezoně bude jezdit za stáj Aspar na motocyklu Ducati, a jeho týmovým kolegou Španěl Álvaro Bautista. V tomto ročníku závodí Abraham v superbicích. Informaci přinesla Mladá fronta Dnes.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Abraham

Karel Abraham | Foto: Petr Bušta | Zdroj: Český rozhlas

„Věřím, že návrat do MotoGP s motorkou, kterou mám rád, bude po těch špatných sezonách můj pravý restart,“ potvrdil svůj návrat v rozhovoru pro server idnes.cz Karel Abraham.

Do nejprestižnějšího motocyklového seriálu se vrací po roce. Od příští sezony bude závodit na stroji Ducati v týmu Aspar.

Dlouho se znám se sportovním manažerem Asparu Ginem Borsoiem. Bavili jsme se, začalo to nenásilně, vyvíjelo se to. Zjišťoval, jaké možnosti jsou u nich, já zase jaké u nás,“ popisuje jezdec průběh jednání. Smlouvu s novým týmem finalizoval spolu se svým otcem.

Týmovým kolegou Karla Abrahama bude Álvaro Bautista, který se do Asparu vrací po osmi letech. Španěl v této stáji před lety dosáhl svých nejlepších úspěchů. Před 10 lety vyhrál šampionát ve „stopětadvacítkách,“ o dva roky později byl druhý v šampionátu do 250 cc.

26letý Karel Abraham strávil v seriálu mistrovství světa silničních motocyklů jedenáct let. V roce 2010 vyhrál ve třídě Moto2 Velkou cenu Valencie, jeho nejlepšími výsledky v závodech MotoGP byla tři sedmá místa.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme