Po výbuchu v německé chemičce se stále pohřešuje člověk. Šest zraněných je ve vážném stavu

Po pondělním výbuchu v chemičce společnosti BASF v německém Ludwigshafenu se stále pohřešuje jeden člověk. Stav šesti těžce zraněných osob je vážný. Přesná příčina tragédie, která si zatím vyžádala dva lidské životy, zůstává neobjasněna. Uvedl to zpravodajský portál Deutsche Welle.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výbuch v chemičce společnosti BASF v německém Ludwigshafenu zranil několik lidí

Výbuch v chemičce společnosti BASF v německém Ludwigshafenu zranil několik lidí | Zdroj: Reuters

„Vycházíme z toho, že se nachází v přístavní nádrži,“ řekl o pohřešovaném šéf hasičů v Ludwigshafenu s tím, že patrně půjde o námořníka z jednoho z tankerů. Potápěče prý nyní nelze ještě na místo vyslat, jejich nasazení se ale připravuje.

Kvůli explozi zemřeli dva zaměstnanci BASF. Šest osob utrpělo těžká zranění, leží na jednotce intenzivní péče a jejich stav je vážný, řekl na tiskové konferenci zástupce Ludwigshafenu. Několik dalších lidí bylo zraněno lehce.

Výbuch v německé chemičce nepřežili dva lidé. Obyvatelé okolních domů nemají vycházet

Číst článek

Přesnou příčinu neštěstí se dosud nepodařilo objasnit. Zástupce chemičky v pondělí sdělil, že nejprve začalo hořet jedno z potrubí a následně došlo k výbuchu. Později společnost uvedla, že vznícení postihlo mimo jiné potrubí s etylénem a propylénem, což jsou základní látky pro chemický průmysl.

Nehoda omezila provoz v továrně, nezpůsobila ale velké znečištění ovzduší.

Závod v Ludwigshafenu byl dříve dějištěm tragických nehod. Při explozi v roce 1948 zemřelo v chemičce 207 lidí a 3800 osob utrpělo zranění.

Výbuch v chemičce společnosti BASF v německém Ludwigshafenu zranil několik lidí | Foto: Reuters

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme