Kanoista Radoň ukončil kariéru. Rád bych se vydal cestou trenéra, napsal na facebooku

Rychlostní kanoista Jaroslav Radoň se rozhodl ukončit kariéru. Háček sedmé deblkanoe z olympijských her v Riu a parťák Filipa Dvořáka se chce stát trenérem. Nevydařený závod ve finále olympiády na jeho rozhodnutí neměl vliv a Radoňův odchod je o to překvapivější, že příští rok se mistrovství světa uskuteční na domácí půdě v Račicích. Rozhodnutí kanoista oznámil na své facebookové stránce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Deblkanoisté Jaroslav Radoň (vpředu) a Filip Dvořák na olympijských hrách v Riu de Janeiru

Deblkanoisté Jaroslav Radoň (vpředu) a Filip Dvořák na olympijských hrách v Riu de Janeiru | Foto: ASC Dukla

Jednou to přijít muselo. Přípravu na další sezonu zahájil jen Filip (Dvořák). Já jsem se po Riu rozhodl po deseti letech strávených ve vrcholovém sportu a po osmnácti letech strávených na vodě ukončit kariéru. Rozloučit se s celým sportem a vodáckou rodinou ale nechci nikdy, protože je součástí mého života,“ uvedl Radoň.

Důvodem bylo, že neměl radost z každodenní práce jako dřív. „Rád bych se vydal cestou trenéra,“ naplánoval si. Kariéru kouče hodlá zahájit v zahraničí. „A to v co nejbližší době,“ dodal.

Poděkoval Dukle Praha, všem kamarádům a hlavně Filipu Dvořákovi, s nímž se dvakrát dostal na olympijské hry, kdy před čtyřmi lety v Londýně obsadili páté místo.

„Díky nim jsem dosáhl na mety, o kterých se mi zprvu ani nesnilo,“ uvedl mistr Evropy z roku 2012 a dvojnásobný bronzový medailista z MS.

Díků se dočkal i kouč Libor Dvořák. „Za to, že mi vždy věřil i v situacích, kdy by kurzy ve Fortuně před závody na mou osobu připomínaly kurzy na fotbalové utkání Barcelona - Blšany, a zbláznil mé srdce tak, že jsem se vždy odrazil k výkonům, kterým vždy skálopevně věřil především on,“ prohlásil.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme