Turnaj mistryň znovu nemá favoritku. Plíšková věří v postup ze skupiny

Tenisový Turnaj mistryň nemá stejně jako před rokem výraznou favoritku. Nejlepší sezonu prožívá Němka Angelique Kerberová, ale po triumfu na US Open nezářila. Poprvé se mezi nejlepší osmičkou sezony představí Karolína Plíšková. Turnaj se hraje v Singapuru od neděle do 30. října a titul obhajuje Polka Agnieszka Radwaňská, která loni ve finále porazila Petru Kvitovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková si na Turnaji mistryň zahraje i čtyřhru

Karolína Plíšková si na Turnaji mistryň zahraje i čtyřhru | Zdroj: Reuters

Kvitová se letos nekvalifikovala, ale zastoupení ve dvouhře má český tenis díky finalistce US Open Plíškové.

„Postup ze skupiny je základ. Když budu hrát dobře, můžu porazit každou, ale uvidíme, jak mi to tam půjde,“ řekla Plíšková.

Hráčky ve dvouhře tradičně čekají boje ve dvou čtyřčlenných skupinách, které se losují v pátek. Vždy dvojice postoupí do semifinále. „Bude to pro nás něco nového. I po jedné porážce je pořád šance na postup. Karolína je připravená dobře a předvede dobrý výkon,“ řekl před odletem trenér světové pětky Jiří Vaněk.

Turnaj mistryň z Češek naposledy vyhrála Kvitová při své premiéře v turnaji v roce 2011. Jana Novotná zvítězila v roce 1997 a dvakrát pod hlavičkou Československa uspěla i Martina Navrátilová, která pak vyhrála ještě šestkrát jako Američanka.

Plíšková si vedle dvouhry zahraje v Singapuru také čtyřhru. O deblovou Trofej Navrátilové bude usilovat s Němkou Julií Görgesovou, hrát budou i Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou a Lucie Šafářová s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Deblový turnaj začne až ve čtvrtek a bude se hrát klasicky v pavouku.

Finále si ve čtyřhře před čtyřmi lety zahrály Hradecká s Hlaváčkovou. Naposledy vyhrála Novotná v páru s Američankou Lindsay Davenportovou v roce 1997.

Šanci na titul mají všechny tenistky

Kerberová letos vedle US Open ovládla i Australian Open a stala se poprvé světovou jedničkou. Přesto ale má slabší momenty a není tak dominantní jako Serena Williamsová z USA, která stejně jako loni Turnaj mistryň vynechá.

„Už jsem letos získala dva grandslamové tituly a jsem první na světě. Proto nejsem tolik pod tlakem a můžu si turnaj vychutnat. Snad budu ze Singapuru odjíždět na dovolenou s dobrou náladou,“ řekla Kerberová. Ta bude hrát Turnaj mistryň počtvrté, ale zatím vyhrála jen dva zápasy a ještě nikdy nepostoupila ze skupiny.

Na titul tak můžou myslet prakticky všechny hráčky. Šanci mají Plíšková, Radwaňská, Rumunka Simona Halepová, španělská vítězka French Open Garbiňe Muguruzaová, Slovenka Dominika Cibulková i Madison Keysová z USA. Šanci bude mít také osmá hráčka, kterou bude Ruska Světlana Kuzněcovová, nebo Britka Johanna Kontaová.

Celková dotace turnaje činí sedm milionů dolarů a neporažená vítězka si může na konto připsat přes dva miliony. Turnaj odvysílá ČT sport.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme