Nevydařený zápas deblistek může na Turnaji mistryň znamenat konec. Šafářová i Plíšková se ale těší

Nejlepší světové tenistky se přemístily do Singapuru, protože už o víkendu tam začíná Turnaj mistryň. Letošní systém bude ošemetnější hlavně pro deblistky, protože zatímco před rokem teoreticky mohly postoupit do semifinále i se dvěma prohrami, letos budou hrát vyřazovacím způsobem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová si legraci udělaly i z finále grandslamového turnaje

Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová si legraci udělaly i z finále grandslamového turnaje | Zdroj: Reuters

Losování, hotel, tenisová hala, představování hráček s hudebním doprovodem a světelnými efekty na kurtu, to všechno bude stejné jako loni.

Zatímco před rokem měly deblové páry zajištěny minimálně tři zápasy ve skupině a třeba i se dvěma porážkami mohly teoreticky postoupit do semifinále, letos hrají vyřazovacím způsobem jako na běžném turnaji.

Přehrát

00:00 / 00:00

Když se člověku nepovede zápas, taky může letět domů. Ale už jenom vůbec být další rok v Singapuru je krásné, tvrdí tenistka Lucie Šafářová

„Když se člověku nepovede zápas, taky může letět domů. Ale už jenom vůbec být další rok v Singapuru je krásné,“ říká Lucie Šafářová, která si do Singapuru zaletí společně se svou deblovou spoluhráčkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

Obě v sezoně často bojovaly s nejrůznějšími zdravotními problémy, takže je vůbec netrápí možnost, že by teď cestovaly takovou dálku kvůli jedinému deblovému utkání. A radši se těší z šestnácti vyhraných zápasů v řadě.

„My si to užíváme. Že jsme se byly schopné se kvalifikovat s tak málo turnaji na Masters, je úžasné a doufám, že nám vítězná série vydrží i na poslední turnaj,“ přeje si Šafářová. Los ještě nezná, ale je možné, že ji budou stát v cestě i některé krajanky. Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou nebo Karolína Plíšková ve dvojici s Němkou Julií Goergesovou.

„Na začátku roku, když jsme s Julií začínaly, jsme nečekaly, že se tam dostaneme. Je to úspěch,“ říká Plíšková, jediná tenistka, která si na Turnaji mistryň zahraje v deblu i singlu. „Debl začíná až ve čtvrtek, což je pro mě výhoda. Skupinu v singlu můžu odehrát, aniž bych hrála dva zápasy denně,“ dodala.

Herní systém prestižnějšího singlového turnaje se oproti předchozím rokům nemění. Jen přibude nočních a večerních zápasů. K tomu prvnímu nastoupí Plíšková buď v neděli, nebo v pondělí. Kdy a proti komu to bude, se dozví z pátečního losování.

Jaroslav Plašil, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme