Lyžařka Vonnová bude útočit na rekord Stenmarka. V úvodu sezony se ale ještě věnuje knize

Rekord lyžaře Ingemara Stenmarka je v ohrožení. V rakouském Söldenu dnes začala alpská sezona, po které už slavný Švéd nemusí být ve Světovém poháru nejúspěšnějším závodníkem všech dob. Alpská královna Lindsey Vonnová, od které se překonání rekordu čeká, se zapojí až později.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americká lyžařka Lindsey Vonnová

Americká lyžařka Lindsey Vonnová | Zdroj: Reuters

Lindsey Vonnová se teď věnuje knize. Jmenuje se „Síla je nová krása“, píše se v ní o zdravém životním stylu, který prý i lyžařce samotné pomáhá. Při propagaci knižního titulu se dokonce nechala vyfotit nahá ve sjezdařském postoji na imaginárních lyžích a jenom s hůlkami.

Už předtím pózovala americkému časopisu Sports Illustrated na pláži v pomyslných plavkách, které ji na tělo namalovali. Nelyžařské aktivity zabírají Vonnové víc a víc času a taky kvůli nim se letos rozhodla úvodní závody v Söldenu vynechat.

„Bude se ještě víc věnovat super-G a sjezdům, kde může vyhrávat. Ona jde na ten rekord, na sjezdové disciplíny, takže asi proto,“ jmenuje jediná česká reprezentantka v dnešním obřím slalomu Martina Dubovská hlavní důvod, proč Lindsey Vonnová chybí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dnes začíná sezóna, po které už slavný švédský lyžař Ingemara Stenmarka nemusí být ve Světovém poháru nejúspěšnějším závodníkem všech dob

Nejlépe už tuto zimu chce dvaatřicetiletá Američanka překonat rekord Ingemara Stenmarka. Legendární švédský lyžař vyhrál 86 závodů Světového poháru a Vonnové k téhle metě schází deset vítězství.

Techničtější disciplíny obětuje sjezdu a superobřímu slalomu, ve kterých je dlouhodobě úspěšnější a které přijdou na řadu v listopadu na americkém kontinentu.

Z českých lyžařů otevře sezonu v Söldenu kromě Dubovské i dvojice Kryštof Krýzl, Ondřej Berndt v nedělním mužském obřím slalomu.

„Holky byly vloni hodné silné a doufám, že tomu tak bude i letos, že se to i zlepší a nebudou to jen pětadvacátá místa, ale i níž. Doufám, že Kryštof naváže na loňskou sezonu a konečně urve nějaká místa do patnáctky,“ hodnotí šéftrenér alpských lyžařů Tomáš Bank.

„Mladí kluci vypadají velmi dobře. Zúčastnil jsem se dvou juniorských soustředění a jsou dobrá parta, dobře lyžují a myslím, že už teď jejich umístění v juniorských světových žebříčcích naznačují, že bude za pár let zase silný tým,“ vyhlíží Bank novou generaci.

Z té současné by měli být během zimy výrazné Šárka Strachová s Ester Ledeckou mezi ženami a kromě zmíněného Krýzla nově i Jan Hudec v mužských závodech.

Jan Kaliba, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme